Kinder bueno taart! Deze taart bestaat uit verschillende lagen.
Ziet er moeilijk uit maar het is best makkelijk om te maken. Prachtig
voor een feest of als je bezoek hebt.
Afgelopen weekend heb ik deze taart gemaakt en de smaak was werkelijk heerlijk, veel complimenten over gehad! Ga je hem ook maken?!
Recept
Voor de cake
5 grote eiwit
6 eetlepels suiker
1 eetlepel olie
2 eetlepels bloem
150 gram walnoten, grof gehakt
400 gram Nutella
Voor de crèmes
5 grote eidooiers
250 gram suiker
1 vanille kookpudding
500 ml melk
3 eetlepels bloem
100 gram pure chocolade
250 gram roomboter
6 theebiscuits
Garnering
cacaopoeder
Maak de cake
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter en bekleed een springvorm 26 cm met bakpapier.
Afgelopen weekend heb ik deze taart gemaakt en de smaak was werkelijk heerlijk, veel complimenten over gehad! Ga je hem ook maken?!
Recept
Voor de cake
5 grote eiwit
6 eetlepels suiker
1 eetlepel olie
2 eetlepels bloem
150 gram walnoten, grof gehakt
400 gram Nutella
Voor de crèmes
5 grote eidooiers
250 gram suiker
1 vanille kookpudding
500 ml melk
3 eetlepels bloem
100 gram pure chocolade
250 gram roomboter
6 theebiscuits
Garnering
cacaopoeder
Maak de cake
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter en bekleed een springvorm 26 cm met bakpapier.
- Meng in een kom alle ingrediënten samen behalve de eiwitten en Nutella.
- Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
- Spatel vervolgens de eiwitten door het mengsel.
- Giet het beslag in de springvorm en doe de grof gehakte walnoten erover heen.
- Bak voor 15-17 minuten.
- Haal de cake uit de vorm en besmeer het meteen met een laag Nutella terwijl het nog warm is.
- Laat het heel even afkoelen daarna in de vriezer stoppen voor ongeveer 15 minuten of tot de crèmes klaar zijn.
- Doe in een steelpan de eidooiers, suiker, kookpudding, melk en bloem en breng roerend aan de kook.
- Verdeel de crème over 2 kommen. Voeg aan een kom stukjes chocolade toe.
- Laat ze helemaal afkoelen.
- Klop de zachte boter luchtig en smeuïg.
- Doe de ene helft bij de vanille en en de andere helft bij de chocolade crème.
- Mix tot een gladde crème.
- Haal de cake uit de vriezer.
- Verdeel de vanille crème over de cake.
- De theebiscuits een voor een in melk dopen en over de vanille creme laag leggen.
- Verdeel de chocolade crème over de theebiscuits laag.
- Bewaar de cake in de koelkast. Kinder bueno taart kort voor serveren uit koelkast nemen en royaal bestrooien met cacaopoeder.
klinkt heerlijk...
BeantwoordenVerwijderen