Nu het wel heel houd en winters wordt is warme chocolademelk toch wel een van mijn favoriete dranken.Vooral als het met cacaopoeder of chocolade gemaakt is. Chocolade sticks zijn handig maar ik vind ze niet zo lekker smaken en de chocolade blijft klonterig. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een goed recept voor een lekkere chocosticks. En geslaagd! Het resultaat is een heerlijke chocolademelk met een volle, romige smaak en natuurlijk heel goedkoop! Ook leuk als kado.
Recept
Voor 20 chocolade sticks
1 blik 395 gram gezoete gecondenseerde melk
120 ml slagroom
570 gram pure chocolade
Lollipos stokjes
Amuseschaltjes (80 ml)
- Breng de slagroom en gecondencserde melk aan de kook, laat deze nog een paar seconden koken.
- Haal de pan van het vuur af.
- Voeg de chocolade stukjes aan toe. Laat een paar minuten rusten.
- Zet het pannetje terug van het vuur, roer de chocolade door de slagroom en gecondenseerde melk tot het glazig wordt.
- Smeer de vormpjes is een beetje zonnebloemolie.
- Verdeel het mengsel over 20 amuseschaltjes.
- Steek de lollipos stokjes in het midden.
- Laat de chocolade sticks minstens 12 uur in de koelkast stollen.
- Haal de chocolade blokjes voorzichtig uit de vormpjes en geniet van een heerlijke chocolademelk.
Tips
1 chocostick is voor een beker melk van 200-240 ml. De melk
Verpak de chocostick in transparante zakjes met mooie lint.
Bewaar de chocostiks in een glazenpot of een plastic doos.
Kan ook in silicone ijsblokvormpjes volgens mij. Hier in huis alleszins populair en samen met een zelfbeschreven beker een ideaal cadeau.
BeantwoordenVerwijderenKlopt Anke. Alleen ik vind ze dan klein voor een kop melk! Daarom heb ik wat grotere vormpjes gebruikt. Moet je wel zeggen dat ze heerlijk zijn..
BeantwoordenVerwijderenHey! Ziet er heerlijk uit! Zou ze willen gebruiken als 'doopsuiker'. Hoe lang kunnen ze bewaard worden?
BeantwoordenVerwijderenZou ik ook graag willen weten :-)
Verwijderen