donderdag 25 december 2014

Citroencake

Citroencake lekker als ontbijt of tussendoortje.. Makkelijk om te maken verrukkelijk om te eten. De kids vinden deze ook heerlijk.



Ingrediënten

1 glas = 150 ml

4 eieren
1 glas yoghurt*
1 glas zonnebloem olie
2 glazen suiker
3 glazen bloem (gezeefd)
1 zakje bakpoeder
1 citroen rasp*
Citroensap van een halve citroen (optioneel)

*op kamertemperatuur

Verwarm de oven voor op 180 graden, beboter en bebloem een bakvorm.
  • Mix de eieren en voeg geleidelijk de suiker toe, tot het mengsel in volume verdubbelt (licht en luchtig massa).
  • Voeg citroenrasp, citroensap (optioneel) en yoghurt aan toe.
  • Zeef de bloem met bakpoeder en voeg al mixend aan het mengsel toe. Niet te lang mixen!
  • Giet het mengsel in de bakvorm en bak voor 35-40 minuten of tot een satèprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake afkoelen dan bestrooien met poedersuiker.



2 opmerkingen:

  1. hallo, heb een vraagje welke yoghurt gebruik je,

    alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik volle yoghurt van een pak. bv van campina, melkunie, van Aldi...

      Verwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...