Het is een botercake maar nog lekkerder omdat er een brownie laag in de bodem zit. dikke brownie, rijke botercake combinatie in een decadent en to-die for cake! Smulluhh!
Brownie
140 gram pure chocolade
50 gram boter
50 gram bruine suiker
1 ei
35 gram bloem
Botercake
120 gram roomboter
100 gram suiker
2 eieren
120 gram bloem
¼ theelepel bakpoeder
50 ml melk
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter en bebloem een bakvorm van 10 cm bij 20 cm.
Om brownie te maken
Om de botercake te maken
Brownie
140 gram pure chocolade
50 gram boter
50 gram bruine suiker
1 ei
35 gram bloem
Botercake
120 gram roomboter
100 gram suiker
2 eieren
120 gram bloem
¼ theelepel bakpoeder
50 ml melk
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter en bebloem een bakvorm van 10 cm bij 20 cm.
Om brownie te maken
- In kleine pan met dikke bodem op laag vuur boter en chocolade smelten, regelmatig roeren. Van vuur af even laten afkoelen dan bruine suiker door chocolade roeren.
- Voeg de ei roerend toe,
- Roer bloem door chocolademengsel.
- Giet het mengsel in de bakvorm en streek het glad.
- Bak voor 15 minuten.
- Meng de boter en suiker goed tot een glad mengsel.
- Voeg één ei bij het deeg en klop net zo hard op de hoogste stand tot het hele ei is opgenomen in de mix. Voeg daarna pas het tweede ei toe.
- Spatel steeds om en om bloem (gezeefd en gemengd met bakpoeder) en melk erdoor.
- Giet het mengsel over de brownie en streek het glad.
- Bak op 160 graden voor 25-30 minuten. of tot een satèprikker er schoon uitkomt.
Tips
Niet vergeten dat alle ingredienten op kamertemperatuur moeten zijn.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like Dulce fresa op facebook!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!