Een heerlijk dessert op basis van de traditionele spaanse pudding, in het spaans natillas, met een laagje ganache. Je zult veel complimentjes krijgen.. Een aanrader dus!
2 pakjes lange vingers biscuits (2 x 175 gram)
1 glas chocolademelk
Chocoladepudding
500 ml melk
2 eieren
75 gram suiker
50 gram cacaopoeder
30 gram maizena
30 gram boter
Vanillepudding
500 ml melk
2 eieren
100 gram suiker
50 gram maizena
50 gram boter
Chocolade ganache
200 ml room
150 gram pure chocolade
Doop de lange vingers een voor een in de chocolademelk en leg ze met chocomelk boven in de schaal.
Maak de chocoladepudding
- Doe alle ingredienten in een pannetje met dikke bodem en breng al roerend aan de kook.
- Zodra de chocoladepudding de juiste dikte heeft haal je deze van het vuur,
- Strijk de pudding over de lange vingers uit,
Maak nogmaals een laag lange vingers op de chocoladepudding laag.
Maak de vanillepudding
- Doe alle ingredienten in een pannetje met dikke bodem en breng al roerend aan de kook.
- Zodra de vanille pudding de juiste dikte heeft haal je deze van het vuur,
- Strijk de pudding over de lange vingers uit,
- Laat de taart 1 uur in koelkast opstijven.
- Doe de chocolade in een middelgrote kom.
- Verwarm de room in een klein steelpannetje op middelmatig vuur op en breng heel kort aan de kook
- Giet het dan over de stukjes chocolade heen en klop tot een glad mengsel.
- Giet de ganache over de vanille pudding laag en zet het weer terug in de koelkast. Laat het een paar uurtjes opstijven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!