vrijdag 8 mei 2015

Cookie monster verjaardagstaart




Bij elke gelegenheid hoort een mooie taart!!
De Cookie monster taart is monsterlijk mooi geworden en de smaak is verrukkelijk! Ik heb mijn kids en mijn gasten weer verrast met deze scheel kijkend en pluizige cookie monster taart! Ik ben er zo trots op!
Het is een chocolode cake met chocolade botercrème...NOM NOM onweerstaanbaar lekker!

En wat grappig is, is dat cookie monster gemaakt is met flink blauwe kleurstof. Dat betekent dat vanaf hap één tong, mond én tanden blauw tot donkerblauw zijn..



Recept chocolade cake

400 gram suiker
225 patent bloem
95 gram cacao poeder
2 theelepels baksoda
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
240 ml karnemelk
240 ml sterke koffie
120 ml zonnebloem olie
2 theelepels vanille extract

Verwarm de oven voor op 180 graden. beboter en bekleed de bodem van 2 ronde bakvormen 24 cm met bakpapier.

  • Meng de droge ingredienten goed door elkaar met een garde.
  • Voeg de eieren en karnemelk, koffie, olie en vanille extract aan toe en mix deze 2 minuten op middelhoog snelheid.
  • Verdeel het mengsel over 2 bakvormen en zet deze in de oven.
  • Bak de cakes voor 30 tot 35 minuten of tot een sateprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cakes in de bakvorm 10 minuten afkoelen.
  • Neem de cakes voorzichtig uit de bakvorm en laat deze op een rooster afkoelen.
Chocolade botercreme

250 gram poedersuiker
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 eetlepels heet water
30 gram cacaopoeder, of 75 gram gesmolten chocolade
1 theelepel vanille extract
Methode
Doe de roomboter in een kom en mix het met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam en beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. Voeg als laatste het vanille extract, cacaopoeder en water toe en mix alles nog eens goed door met de mixer.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2011/12/boter-creme-chocolade#sthash.2DLj2MOc.dpuf
250 gram poedersuiker
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 eetlepels heet water
30 gram cacaopoeder, of 75 gram gesmolten chocolade
1 theelepel vanille extract - See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2011/12/boter-creme-chocolade#sthash.2DLj2MOc.dpuf
250 gram poedersuiker
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 eetlepels heet water
30 gram cacaopoeder, of 75 gram gesmolten chocolade
1 theelepel vanille extract
Methode
Doe de roomboter in een kom en mix het met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam en beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. Voeg als laatste het vanille extract, cacaopoeder en water toe en mix alles nog eens goed door met de mixer.
- See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2011/12/boter-creme-chocolade#sthash.2DLj2MOc.dpuf
125 boter, op kamertemperatuur
125 poedersuiker
1 eetlepel heet water
75 gram gesmolten pure chocolade
 ½ theelepel vanille extract
  • Smelt de chocolade au bain marie en laat het goed afkoele.
  • Doe de boter in een kom en mix het met een mixer op middelhoog snelheid tot een luchtig en smueig massa.
  • Voeg dan langzaam beetje bij beetje poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème.
  • Voeg als laatste het vanille extract, cacaopoeder en water toe en mix alles nog eens goed door met de mixer. - See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2011/12/boter-creme-chocolade#sthash.2DLj2MOc.dpuf
    Voeg als laatst vanille en heet water toe en mix goed door elkaar met een mixer
  • Voeg de gesmolten chocolade aan de boterème. Schep alles nog eens door elkaar met een spatel.
Blauwe botercrème

500 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
500 gram poedersuiker, gezeefd
50 ml melk
2 theelepels vanille extract
Blauwe kleurstof, ik heb de royal blue vanwilton gebruikt

  • Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtig smuëige massa.
  • Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen hoe beter.
  • Voeg als laatst melk en vanille toe.
  • Voeg de kleustof toe tot de gewenste kleur is bereikt.
Benodigheden

2 Spuitzakken
Spuitmond #233
een glaceermes of een gewone mes
2 oreo white choc (de ogen)
Gesmolten pure chocolade voor de oog pupillen
Chocolade chip cookies

Plaats een chocolade cake op een drum of een cake stand
Vul met chocolade botecrème, Strijk de boter crème eventueel glad met het glaceer mes
Plaats de tweede laag van de taart boven op de botercrème. Controleer of je taarten niet scheef op elkaar zitten door de verhouding van de botecrème.

Smeer de cake met de blauwe botercrème aan de zijkant en bovenkant van de taart met een glaceer mes. Zorg ervoor dat deze mooi strak afgesmeerd wordt. Plaats eventueel de taart tussendoor in de koeling en
smeer elke keer een nieuw, dun laagje botercrème over de taart.

Vul de spuitzak voorzien van een spuitmondje Wilton 233 met het resterend blauwe botercrème en spuit de pluizige haren van de cookie monster. Hieronder vind je een video over hoe je de haartjes van de cookie monster kunt spuiten.

Breek wat pure chocolade in kleine stukjes, doe deze in een plastic diepvrieszakje en sluit het af. Vul een kom met heet water en leg de zakjes erin. Laat de chocolade zacht worden. Neem de zakjes dan uit het water. Knip een klein puntje van het zakje en maak een pupil op de witte chocolade oreo koekje. 

Plaats de cookie monster ogen op de taart. Breek een paar cookies door het midden en doe ze in de mond van de cookie monster. 

Veel succes met het maken van deze mooie taart.. Als het mij lukt, lukt het jou zeker weten.

Doe de zachte boter ( niet smelten, maar op kamertemperatuur) in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen hoe beter de delen in elkaar op gaan, de textuur en de kleur veranderen! Voeg als laatste het hete water en de vanille toe. - See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/01/boter-creme#sthash.is7agIMA.dpuf
Doe de zachte boter ( niet smelten, maar op kamertemperatuur) in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen hoe beter de delen in elkaar op gaan, de textuur en de kleur veranderen! Voeg als laatste het hete water en de vanille toe. - See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/01/boter-creme#sthash.is7agIMA.dpuf
 

Doe de roomboter in een kom en mix het met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam en beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. Voeg als laatste het vanille extract, cacaopoeder en water toe en mix alles nog eens goed door met de mixer. - See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2011/12/boter-creme-chocolade#sthash.2DLj2MOc.dpuf
Doe de roomboter in een kom en mix het met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam en beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. Voeg als laatste het vanille extract, cacaopoeder en water toe en mix alles nog eens goed door met de mixer. - See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2011/12/boter-creme-chocolade#sthash.2DLj2MOc.dpuf

Ondanks het feit dat mijn woonkamer en keuken in een grote verbouwing zit, heb ik deze mooie taart kunnen realiseren. Ik kon de verjaardag van de kinderen niet voorbij laten gaan zonder een mooie taart te maken. En dit is hem geworden! Wat vind jij ervan??

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...