zaterdag 16 mei 2015

Chocolade Bananenbrood



Chocolade bananen cake of brood is een gezonde snack voor hongerige kinderen die net van school komen, of de ideale verrassing in het broodtrommeltje. Chocolade bananen brood is ook lekker bij ontbijt. Hij wordt bij voorkeur gemaakt met erg rijpe bananen, dit is dus een goede manier om bananen die al te lang in de fruitschaal liggen, op te gebruiken. Trouwens deze snack is ook voor de hongerige volwassenen :)




Recept

3 medium groot rijpe bananen
165 gram bruine suiker
113 gram gesmolten boter
1 ei
1 theelepel vanille extract
1 theelepel baksoda
¼ theelepel zout
130 gram patet bloem
65 gram cacao poeder
150 gram bakvat chocolade chunck
 50 gram bakvat chocolade chunck voorde garnering

Verwarm de oven voor op 175 graden, beboter en bebloem een bakblik
  • Prak de bananen met een vork tot een moes. 
  • Roer met een pollepel de gesmolten boter, vanille extract, baksoda, suiker, zout, bloem en bakpoeder er door.
  • Voeg de chocolade chunck toe.
  • Giet het mengsel  in de bakvorm en garneer met chocolade chunck. 
  • Bak  de cake 50-55 minuten of tot een satèprikker er schoon uitkomt.
  • Laat 15 minuten afkoelen, maak de cake dan met een mes los van de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...