Het leven is te kort om alleen in het weekend chocolade te eten.. Van chocolade wordt je vrolijk toch! en van Ferrero rocher wordt je nog vrolijker. De combinatie van chocolade en hazelnoten is hemels. Deze tart is zo speciaal! Het recept is eigen creatie... zo lekker!! Een crea bea haha dat is toch allang bekend.
Ben jij ook een fan van Ferrero rocher net als ik en wil je nieuwe recepten uitproberen. Check dan de Ferrero rocher cupcakes en ferrero rocher taart
Recept
Het deeg
150 gram theebiscuit of Maria koekjes
50 gram hazelnoten
100 gram gesmolten boter
De vulling
250 gram pure chocolade
2 volle lepels Nutella
200 ml ongeklopte slagroom
80 gram geroostede hazelnoten
- Maal de biscuit en hazelnoten fijn in de keukenmachine.
- Voeg de gesmolten boter toe en kneed dit goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over de bodem en de zijkanten van een vorm met losse bodem en druk deze goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Bak deze 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Rooster de hazelnoten op een kleine bakplaat 15 minuten in de oven of in een droge pan. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
- Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een kom.
- Verwam de slagroom in een steelpannetje, niet laten koken!
- Giet de slagroom over de chocolade stukjes, laat een minuut staan.
- Roer de slagroom en chocolade door elkaar met een spatel.
- Doe de geroosterde hazelnoten bij en giet het chocolade mengsel over de koekjes bodem
- Garneer met Ferrero rocher bonbons
- Laat de tart het liefste een nachtje opstijven in de koelkast.
Je hebt helemaal gelijk, chocola kan elke dag! En dit ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderen