vrijdag 15 mei 2015

Carrot cake voor moederdag



Carrot cake blijft een klassieker, die iedereen lekker vindt. Het is een favoriet van jong en oud. Mijn kids zijn er dol op! Deze Amerikaanse lekkernij is heel lekker en vrij simpel te maken. Het Amerikaanse tintje zet hem in het glazuur bovenop de cake.




Een mooi moederdag kado is ook een zelfgebakken cake. Aangezien mijn moeder de vorige keer de carrot cake heerlijk vond.. Heb ik haar op moederdag verrast met een pink carrot cake... Trouwens heb wat meer roze kleurstof gebruikt waardoor het een barbie roze is geworden in plaats van een baby roze kleur. adat was niet de bedoeling! Daarom adviseer ik jou bij het gebruiken van een kleurstof, de kleurstof een beetje bij beetje toevoegen tot je de gewenste kleur krijgt.
Mijn moeder was super blij met de taart. We hebben allemaal van deze overheerlijke taart genoten. Smullen!





Recept

Wortelcake

100 gram pecan noten of walnoten
350 gram fijn geraspte wortels
260 gram patent bloem
1 theelepel baksoda
1 ½ theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
1 ½ theelepel kaneelpoeder
4 grote eieren
300 gram suiker
240 ml zonnebloem olie
2 theelepels vanille extract

Cream cheese crème

2 pakjes philadelphia roomkaas
95 gram zachte roomboter
250 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract

Verwarm de oven voor op 180 graden. beboter 2 bakvormen van 22 cm en bekleed de bodem met bakpapier.

Voor de roze taart heb ik bakvormen van 16 cm en 21 cm gebruikt. Let hier wel op dat de baktijd anders is.
  • Klop met een mixer de eieren schuimig voor 1 minuut
  • Voeg de suiker toe en klop 3 a 4 minuten.
  • Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoor. 
  • Zeef het bakmeel, de kaneel, het baksoda en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel voorzichtig door elkaar.
  • Voeg de fijn geraspte wortels en de fijn gehakte walnoten toe aan het mengsel. Verdeel het mengsel over 2 bakvormen.
  • Bak 25 a 30 minuten. In het geval de bovengenoemde bakvormen na ongeveer 25 minuten de cake met 16 cm gaar en na 35 minuten de cake met 21 cm.
  • Steek een satéprikker in de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat afkoelen 10 minuten in de vorm. 
Cream cheese crème
  • Meng zachte boter en philadelphia roomkaas op de laagste stand. Niet te lang mixen.
  • Voeg de gezeefde poedersuiker beetje bij beetje toe. Meng op de laagste stand mixen tot een luchtig en zachte crème.
  • Voeg vanille extract toe en kleurstof (optioneel)
  • Laat deze even in de koelkast opstijven.
Plaats de afgekoelde cake op een cake stand. Doe een paar bakpapier stroken onder de randen van de taart voordat je begint met glaceren. zo voorkom je dat je cake standaard vies wordt.

Roze taart

Sneed de cakes dwars door het midden. Vul deze met roomkaas crème, doe je de ander helft van de cake erop. Smeer de cakes met  roomkaas crème aan de zijkanten en de bovenkant met een glaceermes. Het hoeft niet strak afgesmeerd te zijn.
Zet de kleine taart in het midden op de grote taart.

Garneer met walnoten of pecan noten. Ik had weinig walnoten over voor de garnering.
Haal voorzichtig de pakpapier stronken onder de taart. Et voìla!!

Tips

Voor de Cream cheese frosting zou ik de roomkaas van de merk philadelphia gebruiken. Heb eerder andere merken gebropeerd maar het resultaat is katastrofisch.. Een te vloeibaar frosting.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...