Niks is lekker dan een zelfgebakken koekjes. Voor de pinda's liefhebbers zijn deze heerlijke koekjes een aanrader.
Ingrediënten
175 gram boter
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eidooier
1 theelepel kaneelpoeder
200 gram bloem
200 gram ongezouten pinda's
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels cacao
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ingrediënten
175 gram boter
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eidooier
1 theelepel kaneelpoeder
200 gram bloem
200 gram ongezouten pinda's
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels cacao
- Hak de pinda's grof.
- Roer de boter, de suiker, vanillesuiker en de eidooier door elkaar tot het een schuimig mengsel wordt.
- Voeg een snufje zout, het kaneelpoeder, de bloem en 150 gram pinda', het bakpoeder en de cacao toe.
- Meng alles door elkaar. Maak er een worst van en rol deze door de resterende pinda's.
- Wikkel de worst in plasticfolie en leg hem minstens één uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de rol in plakjes. Leg de schijfjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Leg de rest van de grof gehakte pinda boven op de koekjes.
- Bak de koekjes 21 minuten in de oven, even laten afkoelen in het bakplaat
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!