Over een paar dagen is het alweer Sinterklaas! Dat betekent heel veel snoepgoed, pepernoten, marsepein en speculaasjes! Maar het is natuurlijk veel leuker als je die speculaasjes samen met kids gaat maken. De kinderen vinden het hartstikke leuk een deeg kneden, uitrollen en figuurtjes uitsteken.
Ingrediënten
150 gram boter op kamertemperatuur
125 gram bruine basterdsuiker
10 gram speculaaskruiden
250 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
4 el melk
100 gram amandelen schaafsels
Ingrediënten
150 gram boter op kamertemperatuur
125 gram bruine basterdsuiker
10 gram speculaaskruiden
250 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
4 el melk
100 gram amandelen schaafsels
- Mix de suiker, bloem, bakpoderl en speculaaskruiden door elkaar in een kom. Doe dan de boter erbij en ‘prak’ deze er door met een vork of een spatel.
- Als je een rulle massa hebt, doe je één voor één de eetlepels melk erbij. Maak dan met je handen een bal deeg. Doe deze bal in een plastic zakje en leg hem in de koelkast voor ongeveer een halfuur tot een uur.
- Verwarm de over voor op 160 graden en leg een bakpapier op een bakplaat.
- Bestrooi je werkvlak met bloem. Breek een stuk van je bal deeg, maar daar weer een bal van en rol deze plat met een roller tot hij ongeveer 1cm dik is.. Steek er koekjes uit met leuke vormpjes, leg de koekjes op de bakplaat en strooi er wat gehakte amandelen over.
- Bak ze in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Herhaal tot je deeg op is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!