dinsdag 15 december 2015

Sinaasappelkoekjes

Niets leuker dan het zelf maken van deeg om leuke koekjes te bakken. In de winkel zijn ze volop te krijgen, maar zelf maken is erg leuk en zeker niet moeilijk.  Deze koekjes doen me denken aan Golden koekjes met sinaasappel smaak van bimo.  Je kent ze zeker niet, toch? Dat zijn koekjes die te koop zijn in Marokko, misschien zijn ze ook te verkrijgen in Nederland bij Marokkaanse winkels maar dat weet ik niet zeker. Anyway! Deze sinaasappelkoekjes halen jeugd herinneringen bij mij weer naar boven. Ik weet nog toen ik uit school kwam, de basisschool in Marokko, ging ik met mijn vriendinnetjes naar een snoepkraampje bij school om snoep te kopen. Veel zakgeld kreeg ik toen niet, hoor! Maar het was net genoeg om snoepjes of koekjes te kopen. Bimo koekjes kostten toen 10 eurocent (1 dirham ) per pakje, daar zaten 12 kleine koekjes in.. Dat is de glorie haha... Touwens 10 eurocent kreeg ik niet iedere dag hoor! Was ook blij met 2 eurocent voor 1 snoepje.. Wat was het leven simpel... genieten van de kleine dingen. Dat waren mooie tijden om aan terug te denken.

Even terug naar mijn zelfgebakken koekjes.Volgende keer als ik ze weer ga maken, snijd ik de schijfjes wat dunner.. ik wil dan uitproberen hoe ze smaken als ze nog knaperiger worden... zeker smullen!

Ingrediƫnten

250 gram bloem, gezeefd
150 gram roomboter
100 gram suiker + extra om erdoor te rollen
Snufjes misgaat
1 eidooier  + 1 extra eidooier 
1 sinaasappel rasp
Sap van een halve sinaasappel

  • In een beslagkom meng je alle ingrediĆ«nten door elkaar, met een pollepel of met de hand, tot een zachte deeg.
  • Maak er een worst van en wikkel deze in plasticfolie en leg hem minstens 2-3 uur in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de worst uit de koelkast
  • Smeer de worst in met een losgeklopte eidooier en rol deze door de suiker.
  • Snijd de rol in plakjes. Leg de schijfjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. 
Bak de koekjes 15-18 minuten goudbruin, laat ze even afkoelen in het bakplaat daarna op een rooster zetten.

 


Hier zijn de echte golden koekjes met sinaasappel smaak.. nom nom ik krijg er geen genoeg van.. Als een familielid of vriend naar Marokko gaat vraag ik altijd om spullen mee te nemen.. een daarvan is koekjes...


1 opmerking:

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...