woensdag 23 december 2015

Churro pancakes

Ik ben niet echt een pannenkoeken lover! Maar toen ik deze combinatie van pannenkoeken en churros heb geproefd, was ik meteen verliefd geworden. Deze churro pancakes zijn luchtig en echt lekker... Voor mij is dit een begin om meerdere variaties uit te proberen.





Het recept voor 7-8 pancakes
Diameter 13-14 cm

Ingrediënten

160 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
Snufje zout
1 ei, los geklopt
300 ml karnemelk
30 ml gesmolten boter
50 gram suiker

Voor erover

60 ml gesmolten boter
5 eetlepels suiker
1 theelepel kaneelpoeder

Verwarm een koekenpan met een antiaanbaklaag op middelhoog vuur.

  • Doe de bloem, bakpoeder, baksoda en zout en een mengkom en meng dit goed door elkaar.
  • Meng de karnemelk en ei erdoor.
  • Doe gesmolten boter en suiker bij en mix tot een glad beslag. 
  • Smelt wat boter of olie in de koekenpan. 
  • Schep het beslag met een soeplepel (80 ml) in de pan. 
  • Bak de pancake tot er luchtbelletjes ontstaan aan de bovenkant en keer ze dan om. 
  • Bak alle porties tot het beslag op is. Voeg tussendoor nog wat boter of olie toe als dat nodig is.
  • Doe suiker op een bord en roer er kaneelpoeder door.
  • Besmeer de warme pancake aan een kant met gesmolten boter en leg deze in het suiker-kaneel mengsel. 


Ps.  
  • De diameter van de pancakes is ongeveer 13 cm. Wil je kleinere pancakes maken, neem dan een kleinere schep van ongeveer 60 ml. 
  • Ga je de pancakes meteen serveren dan moet je ze besmeren met gesmolten boter en garneren met suiker-kaneel mengsel. Wil je ze later serveren dan moet je deze fase overslaan. Warm ze in de magnetron op dan pas garneren met boter en suiker-kaneel mengsel.
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op facebook of instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...