maandag 18 januari 2016

Blauwe bosbessen tulband cake


 
Ik heb vandaag geen inspiratie om iets te schrijven. Ik zit de hele tijd te typen en te deleten. Oh ja, vandaag is het blauwe maandag! Niets van gemerkt. Ik trek niets van aan als optimist :) dus..
Nu over de cake. Ik ben zo verliefd op deze bakvorm, hij is zo mooi en geeft de cake een speciale look. De blauwe bosbessen cake is een lekker luchtig en smeuïge cake met een frisse twist, verse vruchten. Een aanrader!





Ingrediënten

385 gram (3 cups )meel
15 gram bakpoeder
1 theelepel zout
225 gram boter, op kamertemperatuur
250 gram (1 en 3/4 cups)suiker
60 ml zonnebloemolie
4 grote eieren, op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
180 ml karnemelk
300 gram blauwe bosbessen

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm in met oliespray. De inhoud van de bakvorm moet 2,5 liter of meer zijn.

  • De gewassen blauwe bessen goed in een vergiet laten uitlekken en daarna door 2 eetlepels meel wentelen.
  • Mix bloem, bakpoeder en zout in een kom. 
  • Roer in een andere kom de boter schuimig en voeg suiker, zonnebloemolie , vanillesuiker toe.
  • Blijf 5 minuten roeren tot de massa luchtig is. 
  • Doe er dan één voor één de hele eieren bij en roer voortdurend tot er een luchtige massa ontstaat. 
  • Voeg afwisselend de bloem en karnemelk toe, bloem in 3 keer en karnrmelk in 2 keer.
  • Mix het beslag niet te lang. Giet een derde van het beslag in de bakvorm. Strooi wat blauwe bessen op het beslag. Herhaal dit nog 2 keer.
  • Bak de cake goudbruin  60-70 minuten of tot een saté prikker er schoon uitkomt. 
  • Haal de cake uit de oven en laat deze op een rooster 30 minuten afkoelen.
  • Haal de cake uit de vorm en garneer met blauwe bosbessen of glazuur.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...