woensdag 20 januari 2016

"Bissara" dé Marokkaanse erwtensoep

Baissar of Bissara is een Marokkaanse boerengerecht en wordt vooral in de winter gegeten. Het is een erwtensoep die niet alleen smakelijk is maar ook erg makkelijk te bereiden. Deze wordt meestal als voorgerecht geserveerd. In Marokko wordt deze ook als hoofdmaaltijd genuttigd met wat krokant gebakken dubbele sardines met daartussen een heerlijke vulling van gekruide koriander en Marokkaanse brood erbij.  

Bissara met wat olijfolie en komijnpoeder er op strooien is heerlijk te eten. Als je authentiek wilt blijven moet je het eten met brood als een lepel. Je scheurt een stuk boord af waarmee je de bissara oplepelt, vervolgens stop je het brood met de bissara in je mond. Ummm lekker!

 

 Voor 3-4 personen

Ingrediënten


500 gram spliterwten
1 ui 
3 teentjes knoflook
1,5 liter water
1 eetlepel komijnpoeder
30 ml olijfolie
Zout
peper
Paprikapoeder

  • Spoel dan de spliterwten af onder water.
  • Vul een pan met 1,5 liter water en gooi de spliterwten, schijfjes ui en teentjes knoflook bij.
  • Laat dit 30-35 minuten gaar koken.
  • Voeg de olijfolie, komijnpoeder en paprikapoeder toe en laat het geheel nog 15 minuten koken. Haal de pan van het vuur af en pureer de soep met een staafmixer glad.
  • Zet de pan weer op het vuur voor ongeveer 10 minuten. Als je vindt dat het mengsel wat aan de dikke kant is, dan kun je er weer wat water aan toevoegen.
  •  Breng de Bissara op smaak met peper en zout.
  •  Dien de Bissara op in kommetjes en strooi er vervolgens wat olijfolie, paprikapoeder komijnpoeder overheen.
Serveertip

  • Bissara wordt vaak met rauw lente-uitje of wat sambal gegeten om een pittige smaak toe te voegen aan het gerecht.
  • Je kunt Bissara prakken in plaats van pureren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...