woensdag 27 januari 2016

Mascapone cheesecake met chocolade stukjes

Cheesecake maken loont de moeite! Er gaat niets boven een zachte romige vulling op een krokante korst van koekdeeg. Drie redenen om deze cheesecake te maken: een lekkere bodem, een hemelse vulling en 100 % kans op slagen. Je hoeft dus helemaal geen keukenprins(es) te zijn om dit recept te maken. Genieten! Ingrediënten

Koekjesbodem

130 gram oreo
30 gram gesmolten boter

Mascapone vulling

500 gram mascapone, op kamertemperatuur
100 gram suiker
2 eieren, op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel bloem
50 gram chocolade stukjes

  • Verkruimel de oreo koekjes in een keukenmachine samen met de gesmolten boter tot deze fijn en kruimelig is.
  • Bekleed de bodem van de springvorm van ongeveer 16 Ø cm in doorsnede met het bakpapier en vet de randen in..
  • Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Bak deze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
In de tussentijd maak jij de vulling.
  • Meng de mascapone met de suiker ongeveer 2 minuten tot de suiker bijna opgelost is.
  • Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost.
  • Meng de vanille extract en bloekamertemperatu vervolvens de chocolade stukjes toe.
Haal de Koekjesbodem uit de oven en draai vervolgens de temperatuur terug naar 160 °C.
Pak de springvorm goed in met aluminiumfolie. De cheesecake wordt dadelijk in water gebakken, en het aluminiumfolie zorgt ervoor het water straks niet bij de taart kan komen.
  • Schep het mengsel op de Koekjesbodem en zet deze in de braadslede. Vul deze met water tot de cake half onder water staat. Zet de cheesecake in de oven en bak 60 minuten op 160 °C graden. Lees tips onderaan.
  • Haal de taart uit de oven, uit de braadslede, uit het aluminiumfolie en uit de springvorm en laat afkoelen. Zet de taart vervolgens in de koelkast tot gebruik en haal hem er 20 minuten voordat je hem gaat eten uit om de ergste kou eraf te laten gaan. Maak de vorm los en doop je mes eerst in heet water wanneer je de taart wilt aansnijden.  • Garneer de cheesecake met fruit of gesmolten witte-melkchocolade.. 
 Tips voor een perfecte cheesecake
 
Bak de cheesecake niet te lang. De cheesecake is gaar wanneer deze stevig is, maar in het midden nog iets meebeweegt wanneer je de taartvorm voorzichtig heen en weer beweegt. De taart wordt sowieso nog steviger tijdens het afkoelen.. 
Tijdens het afkoelen van de cheesecake krimpt de taart iets. Het invetten van de rand van de springvorm zorgt ervoor dat de taart verder loskomt van de rand zodat deze niet zal scheuren.. 
Maak de springvorm nog niet los, doe dit pas als de cheesecake compleet is afgekoeld nadat je de taart (wederom) met een mes van de rand hebt losgesneden.
Voor deze cheesecake heb ik een springvorm van 16 cm Ø gebruikt, je krijgt dan een hoge cheesecake. Je kunt prima een grotere vorm van bijvoorbeeld 18 cm Ø gebruiken, maar dan zullen de baktijden wellicht anders zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...