vrijdag 15 november 2013

Homemade speculaaskruiden

Heb je wel eens speculaaskruiden samengesteld? Ik heb ze voor het eerst zelf samengesteld. Ik moet zeggen: in vergelijking met de speculaaskruiden is dit mengsel wel heel wat sterker van smaak is. Ik heb al zin om hiervan gevulde speculaas te maken, zin speculaas met pit.

Er is geen vaste samenstelling van speculaaskruiden, de ene speculaas kan dus al straffer van smaak zijn dan de andere en het hangt van je eigen smaak af welke je nu de lekkerste samenstelling vindt. Kaneel is altijd het hoofdbestanddeel en kardemom en kruidnagel zorgen vooral voor een sterke, overheersende smaak in het kruidenmengsel. 

Recept

20 gram kaneelpoeder
5 gram gemalen notemuskaat
5 gram gemalen kruidnagel
2 gram gemalen gemberpoeder
1 gram gemalen kardemom
2 gram gemalen witte peper
2 gram gemalen koriander
2 gram gemalen gember
5 gram gemalen anijszaad (optioneel).

Omdat ik heb gekozen voor gemalen kruiden, heb ik geen foto gemaakt van mijn kruiden mengsel! Deze foto is van Bakken zoals Oma.

dinsdag 12 november 2013

Homemade chocosticks

Nu het wel heel houd en winters wordt is warme chocolademelk toch wel een van mijn favoriete dranken.Vooral als het met cacaopoeder of chocolade gemaakt is. Chocolade sticks zijn handig maar ik vind ze niet zo lekker smaken en de chocolade blijft klonterig. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een goed recept voor een lekkere chocosticks. En geslaagd! Het resultaat is een heerlijke chocolademelk met een volle, romige smaak en natuurlijk heel goedkoop! Ook leuk als kado.






Recept

Voor 20 chocolade sticks

1 blik 395 gram gezoete gecondenseerde melk
120 ml slagroom
570 gram pure chocolade
Lollipos stokjes
Amuseschaltjes (80 ml)

  • Breng de slagroom en gecondencserde melk aan de kook, laat deze nog een paar seconden koken.
  • Haal de pan van het vuur af.
  • Voeg de chocolade stukjes aan toe. Laat een paar minuten rusten.
  • Zet het pannetje terug van het vuur, roer de chocolade door de slagroom en gecondenseerde melk tot het glazig wordt.


 
  • Smeer de vormpjes is een beetje zonnebloemolie.
  • Verdeel het mengsel over 20 amuseschaltjes.
  • Steek de lollipos stokjes in het midden.
  • Laat de chocolade sticks minstens 12 uur in de koelkast stollen.
  • Haal de chocolade blokjes voorzichtig uit de vormpjes en geniet van een heerlijke chocolademelk.

Tips

1 chocostick is voor een beker melk van 200-240 ml. De melk 
Verpak de chocostick in transparante zakjes met mooie lint.
Bewaar de chocostiks in een glazenpot of een plastic doos.

zaterdag 9 november 2013

Chocolade kokos taart

Een heerlijke chocoladetaart waarin een verrassing verwerkt zit. Zodra de taart wordt aangesneden ontdek je de lekkere romige kokoslaag. Deze chocoladetaart is verleidelijk lekker en vrij makkelijk om te maken. Echt een taart voor speciale gelegenheden. Ga je hem uitproberen?




Kokos vulling

200 ml ongeklopte slagroom
20 ml kokosmelk
100 gram poedersuiker
150 gram geraspte kokos

Chocoladecake

200 gram zachte roomboter
200 gram suiker
4 eieren
100 ml melk
250 gram bloem
2 theelepel bakpoeder
40 gram ongezoete cacao

Chocoladeglazuur

75 gram  roomboter
150 gram pure chocolade, in stukjes
1 eetlepel honing
2 eetlepel hagelslag van echte chocolade

Vet een springvorm 24 cm doorsnee in met wat boter en bestrooi met wat bloem.
  •  Breng de slagroom in een pan snel aan de kook
  • Roer kokosmelk, poedersuiker en de geraspte kokos erdoor.
  • Overdoen in een kom en 1 uur laten afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden C.

  • Roer de zachte boter en de suiker door elkaar,
  • Roer de eieren er een voor een door, het volgende ei pas toevoegen als het vorige volledig is opgenomen in het boter-suikermengsel.
  • Zeef boven een kom de bloem, bakpoeder en de cacao.
  • Meng en schep dit beetje bij beetje luchtig door het boter-suiker-eimengsel.
  • Voeg melk toe.
  • Schep de helft van dit chocoladedeeg in de springvorm, verdeel het inmidddels afgekoelde kokosmengsel over het chocoladedeeg maar laat aan de rand 1 cm over.
  • Schep de andere helft van het chocoladedeeg erop en strijk glad.
  • Bak de taart voor 45 minuten. Laat hem afkoelen.

  • Smelt in een kom boven een pan net niet kokend water au-bain-marie de boter en de pure chocoladestukjes.
  • Roer de honing erdoor.
  • Laat een beetje afkoelen en bestrijk de chocolade kokostaart hiermee, bestrooi met de hagelslag.
 Enjoy!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like dan Dulce fresa op Facebook!

Bron: Jamaicaanse taarten

maandag 4 november 2013

Cream cheese Marmer Brownies

Cheesecake gemarmerd chocolade brownies! Om van te smullen. Deze fudgy brownies zijn mega lekker en zien er zo impressive uit! Een aanrader.
 




Voor Swirl

200 gram roomkaas, op kamertemperatuur
5 eetlepels suiker
1 eigeel
paar druppels vanille extract
  • Mix roomkaas en suiker tot een gladde massa.
  • Voeg roerend de eigeel en vanille aan toe.
  • Zet even apart
Voor brownie

65 gram bloem
1 eetlepel ongezoete cacao poeder
85 gram roomboter
100 gram pure choocolade
130 gram suiker
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
80 gram pure chocolade, in stukjes

Verwarm de oven voor op 180 graden, beboter en bekleed met bakpapier een brownie bakvorm 27x27 cm
  • Langzaam en onder af en toe roeren chocolade en boter au bain marie laten smelten tot het glad is.
  • Zet de kom van de pan af.
  • Voeg suiker aan toe en roer goed door elkaar
  • Doe de eieren en vanille erbij.
  • Voeg het bloem-cacao mengsel toe onder voordurend te spatelen.
  • Giet het mengsel in de bakvorm, verdeel het roomkaas mengsel met een lepel over de chocolade laag. Met behulp van een mes, draai je de bovenste laag in de chocolade laag om een marmerpatroon te maken.
  • Bak voor 30-35 minuten, of tot de bovenkant geplooid is en de randen wegtrekken van de zijkanten. Laat goed afkoelen. Snijd het in 12 tot 16 vierkanten. Bewaren in de koelkast of vriezer.





 

zaterdag 2 november 2013

Chocolade cake met courgette

Chocolade en courgette: Een combinatie voor heerlijk sponzig en zachte cake! Geloof me, je proeft er niks van, maar je hebt wel een über smeuīge chocolade cake die heerlijk smaakt.
Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij courgette, maar geef deze heerlijke cake zeker een kans!


Recept

150 gram suiker
2 grote eieren
120 ml zonnebloemolie
1 theelepel vanille extract
½ theelepel gember poeder
160 gram zelfrijzende bloem
30 gram ongezoet cacao
½ theelepel baksoda
½ theelepel zout
1 medium grote courgette
100 gram pure chocolade stukjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de eieren met de suiker met de handmixer voor circa 1 minuut
  • Doe de zonnebloemolie, vanille en gember poeder bij.
  • Zeef het bloem en de cacao poeder boven het beslag.
  • Doe nog baksoda en zout bij en spatel alles goed door elkaar.
  • Voeg de geraspte courgette en de chocolade stukjes toe.
  • Giet het beslag in een ingevette met bakbapier bekleed bakvorm.
  • Bak voor 50 minuten gaar.
  • Laat een uur op een rooster afkoelen.
 

Tips

Als je niet van gember houdt! Mag je deze vervangen door kaneelpoeder.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...