dinsdag 16 april 2013

Marokkaanse pannenkoeken '' Msemen'' لمْسَمَّن

Msemen of Rghaif is een traditionele Marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingrediënten bestaan uit bloem en olie. Deze pannenkoeken worden meestal  gegeten met honing en boter..
Maar kun je ze natuurlijk ook smeren met roomkaas of jam. Msemen kan ook worden gevuld met groenten en vlees vullingen.

Dit is een lekker recept! Hieronder stap voor stap hoe je msemen kunt maken..

Wat moet je doe als beginner?
Ook als beginner zal het je zeker lukken om deze lekkere Marokkaanse pannenkoeken te maken. Volg gewoon het stap voor stap recept!



Wat moet je doe als beginner?
Ook als beginner zal het je zeker lukken om deze lekkere Marokkaanse pannenkoeken te maken. Volg gewoon het stap voor stap recept!




  • Neem alle ingrediënten (behalve olie en griesmeel) samen en begin het deeg ongeveer 20 minuten goed te kneden. Tot een soepel deeg.
  • Doe het deeg vervolgens in een plastic folie en laat het ongeveer 15 minuten rusten. 




  • Na ongeveer 15 minuten pak je het deeg weer en maak je 6 bolletjes.
  • Besmeer de bolletjes helemaal met olie en dek ze tevens af met plastic forlie totdat je klaar bent met bolletjes maken. Laat ze 15 minuten rusten.
  • neem je 1 bolletje en druk je het voorzichtig met de hand plat tot het deeg een groot, dun cirkelachtige vorm krijgt. 
  • bestuif met een beetje griesmeel
  • Vervolgens vouw je deze van links naar het midden, bestuif met een beetje griesmeel.
  • vouw van rechts naar het links, bestrooi met een beetje griesmeel.
  • vervolgens van boven naar het midden en van  beneden  naar boven waardoor het een vierkant wordt.
  • leg het daarna op een dienblad die eveneens besmeerd is met olie
  • voordag je ze gaat bakken druk je ze een voor een vlak zodat het vierkante deeg wat groter en platter wordt.
  • Vervolgens bak je het deeg in een pan met klein beetje olie. Bak ze aan beide kanten totdat ze mooi goudbruin zijn.  





 Het recept

320 gram (2 1/2 cups) bloem
1/2 theelepel zout
1/2 eetlepel bakpoeder
1/2 eetlepel suiker
1 grote ei
180 ml (3/4 cups) lauw water

olie
Fijne griesmeel

Serveer met boter en honing en een glaasje Marokkaanse muntthee..




Eet smaaklijk!!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like dan Dulce fresa op Facebook!

Bron: Cooking with Alia

6 opmerkingen:

  1. Kan je de ei ook weglaten? Heb mijn moeder zelf nooit een ei zien gebruiken, maar zij doet alles helaas op gevoel en ik kan dat niet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja! De gewone msemen maak je gewoon met bloem en water!! Tegenwoordig zijn er veel recepten, heel gevarieerd! Ik heb dit recept nog niet zonder een ei uitgeprobeerd dus ik durf niet te zeggen dat je de ei kunt weglaten.. Mag je geen ei eten??

      Verwijderen
  2. Beste recept is één kilo bloem te gebuiken en de helft smida moyen. Of half kilo bloem en kwart smida moyen. Vervolgens zout toe te voegen, 1 eetlepel voor een kilo bloem. Ei zorgt er altijd voor dat deeg snel hard wordt. Succes gegarandeert!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nee, ik mag het wel maar vind het zo een gek idee. Heb de poging voor msemen maken al 3 x gewaagd en 3x waren ze net niet wat ik wilde hebben. Ik zoek dus een recept wat enigzins op die van mijn moeder lijkt. Heb alleen geen "deeghanden" haha zoals k het noem en ben iemand die alles afweegt dan met de losse hand te werken. Ik ga eens een poging wagen aan het recept van anoniem.


    Super leuke blog trouwens ik hou het goed in de gaten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoe lang kan men de deeg bewaren als het verwerkt is nog voor het bakken?





    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoe lang kan men de deeg bewaren als het verwerkt is nog voor het bakken?





    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...