maandag 27 januari 2014

Marokkaanse volkorenbroodjes خبز مغربي

Lekkere Marokkaanse brood kun je zelf thuis maken. Het is eenvoudig te maken als je de stappen volgt.
Marokkaans brood is onmisbaar in de Marokkaanse keuken. Het wordt gecombineerd met Tagine, vlees, vis en kipgerechten.
Vandaag heb ik volkoren Marokkaanse broodjes gemaakt voor bij Bissara (Baysar), Marokkaanse erwten soep.



Een ontbijt met brood zorgt voor een goed gevuld gevoel.. Deze lekkere broodjes kun je uitraard als ontbijt eten met zwarte olijven en olijfolie en een glaasje Marokkaanse muntthee. Jammie!





Recept

200 gram volkoren bloem
250 gram bloem
2 theelepels zout
1 eetlepel gedroogde gist
2 eetlepels olijfolie
1-2 eetlepels honing
ongeveer 480 ml lauw water

  • Meng de twee soorten bloem en zout met elkaar.
  • Maak een kuiltje in de bloem, los daar in de gist op met wat lauw water, honing en olijfolie,
  • Voeg 300 ml lauw water beetje bij beetje vanaf het midden van de massa en bewerk dat tot het gaat samenhangen.
  • Voeg al knedend steeds 4 eetlepels van het resterend lauw water toe totdat je merkt dat je na heel veel kneden een soepel niet plakkerig deeg krijgt, ongeveer 15 minuten.
  • Verdeel het deeg in acht bolletjes en rol ze tot mooie ronde bolletjes
  • Laat ze 10 minuten rusten onder een schone theedoek.
  • Druk ze uit tot ronde plakken van 2 cm dik.
  • Bedek met schone theedoek en laat ze nog 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prik er met een vork gaatjes in en zet op een bekleed bapplaat met bakpapier.
  • Bak de broodjes in een hete oven ongeveer 15 minuten goudbruin.
Bewaartips


Wikkel de broodjes in een schone theedoek en bewaar ze in een brood trommel.


2 opmerkingen:

  1. Super! Hier heb ik lang op gewacht. Kan je de honing en olijfolie ook weglaten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Olijfolie en suiker zijn optioneel. Ook zonder deze ingrediënten lukt het.

      Olijfolie geeft smaak en maakt het kruim zachter. Honing wordt in brood over het algemeen niet gebruikt voor de smaak maar het hoofddoel van toegevoerde honing is de invloed op de rijs van het deeg en de kleuring van de korst.

      Verwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...