Een tijdje geleden heb ik op Facebook een snelcursus gegeven voor het maken van een goede cake. Het waren allemaal handige tips waar iedereen wat aan heeft. Ik heb ze nu voor je op een rijtje gezet, zodat je ze altijd en makkelijk terug kunt vinden.
Hoe wordt het beslag voor een cake gemaakt ?
- Doe de op kamertemperatuur gebrachte boter in een mengkom
- Roer de boter wit met de klopper of mixer
- Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot deze opgelost is
- Voeg de eieren één voor één toe en klop ze goed onder de boter crème
- Zeef de bloem boven het beslag en meng deze er zorgvuldig onder
- Breng het beslag in een aangepaste vorm die ingesmeerd is
- Bak de cake onmiddellijk in een voorverwarmde oven bij 175°C
- Als je te veel vloeistof gebruikt, of als je te lang roert, dan komt het beslag mooi op maar kan het de lucht niet vasthouden.
- Ook het gebruik van te veel boter kan het beslag te zwaar maken.
- Door te hoge temperatuur of te lange baktijd
- Te lang af laten koelen zonder af te dekken
- Te weinig boter gebruikt.
Hoe maak je zelfrijzend bakmeel?
Om zelfrijzend bakmeel te verkrijgen meng je 250 gram witte bloem met 3 theelepels bakpoeder en 1 theelepel zout door elkaar.
Hoe rijst een cake mooier?
Het schiften van beslag wordt veroorzaakt doordat de vetstof en de vochtbestandendelen niet goed gemengdt zijn. Zorg ervoor dat de ingrediëten op kamertemperatuur zijn. Wanneer het beslag in de schift gaat helpt vaak een beetje bijwarmen m.b.v. een au bain marie ba.
Ook kan eiwitschuim gaan schiften. Dit is te voorkomen door voldoende suiker te gebruiken en niet te lang te wachten met het toevoegen tijdens het luchtig kloppen.
Om zelfrijzend bakmeel te verkrijgen meng je 250 gram witte bloem met 3 theelepels bakpoeder en 1 theelepel zout door elkaar.
Hoe rijst een cake mooier?
- Beweeg de vorm met beslag even zodat het beslag de randen bedekt. Dan rijst de cake mooier.
- Om te voorkomen dat de cake in het midden hoger wordt dan langs de kanten. moet je, als de vorm gevuld is het beslag naar de kanten opduwen, zodat in het midden een geul gevormd wordt.
Het schiften van beslag wordt veroorzaakt doordat de vetstof en de vochtbestandendelen niet goed gemengdt zijn. Zorg ervoor dat de ingrediëten op kamertemperatuur zijn. Wanneer het beslag in de schift gaat helpt vaak een beetje bijwarmen m.b.v. een au bain marie ba.
Ook kan eiwitschuim gaan schiften. Dit is te voorkomen door voldoende suiker te gebruiken en niet te lang te wachten met het toevoegen tijdens het luchtig kloppen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!