woensdag 5 februari 2014

Zebra cake




  
Recept

200 gram suiker
4 grote eieren
240 ml melk
240 ml zonnebloem olie
1 theelepel vanille extract
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
¼ theelepel zout
2 eetlepels cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde bakvorm 24 cm in en bekleed de bedom met bakpapier.
  • In grote kom eieren en suiker kloppen tot licht van kleu, ongeveer 2 minuten.
  • Voeg melk, vanille extract en olie toe, Mix alles goed door elkaar op een lage snelheid.
  • Zeef in 45een andere kom de bloem, zout en bakpoeder door elkaar.
  • Daarna het bloem-mengsel in porties door het ei-melk mengsel kloppen, 1-2 minuten.
  • Het beslag moet ongeveer vla-dikte zijn.

Verdeel het beslag over 2 kommen.
Een kom blijft lichtgeel, de andere mix je het cacaopoeder door.
  • Schep 3 eetlepels van het lichte beslag in het midden van de bakvorm;
  • Schep daar direct 3 eetlepels van het donkere beslag midden in .
  • Niet wachten tot het uitgevloeid is maar direct weer 3 eetlepels licht beslag in het midden; dan weer donker in het midden; doorgaan tot het beslag op is.
  • Zet in de oven en bak 35-45 minuten of tot een sateprikker er schoon uitkomt. Open de ovendeur niet gedurende de eerste 20 minuten.
  • Laat de cake afkoelen en daarna eventueel nog bestrooien met poedersuiker.

 Tips

Het is handig als je het beslag over twee maatbekers verdeeld; dan kun je het er om de beurt ingieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...