Recept
200 gram suiker
4 grote eieren
240 ml melk
240 ml zonnebloem olie
1 theelepel vanille extract
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
¼ theelepel zout
2 eetlepels cacaopoeder
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde bakvorm 24 cm in en bekleed de bedom met bakpapier.
- In grote kom eieren en suiker kloppen tot licht van kleu, ongeveer 2 minuten.
- Voeg melk, vanille extract en olie toe, Mix alles goed door elkaar op een lage snelheid.
- Zeef in 45een andere kom de bloem, zout en bakpoeder door elkaar.
- Daarna het bloem-mengsel in porties door het ei-melk mengsel kloppen, 1-2 minuten.
- Het beslag moet ongeveer vla-dikte zijn.
- Schep 3 eetlepels van het lichte beslag in het midden van de bakvorm;
- Schep daar direct 3 eetlepels van het donkere beslag midden in .
- Niet wachten tot het uitgevloeid is maar direct weer 3 eetlepels licht beslag in het midden; dan weer donker in het midden; doorgaan tot het beslag op is.
- Zet in de oven en bak 35-45 minuten of tot een sateprikker er schoon uitkomt. Open de ovendeur niet gedurende de eerste 20 minuten.
- Laat de cake afkoelen en daarna eventueel nog bestrooien met poedersuiker.
Het is handig als je het beslag over twee maatbekers verdeeld; dan kun je het er om de beurt ingieten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!