Een crispy bite, een overweldigende chocolade smaak en vervolgens een hemels romig koekje. De NO BAKE Marokkaanse koekjes.
Recept
250 gram witte pinda`s, geroosterd
100 gram theebiscuit
100 gram lichte rozijnen
40 gram zachte boter
1 theelepel vanille extract
50 ml ongeklopte slagroom
250 gram (pure) chocolade
Garnering
200 gram witte chocolade
Bekleed een bakvorm 27 x 27 cm met plastic folie.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like dan Dulce fresa op Facebook!
Recept
250 gram witte pinda`s, geroosterd
100 gram theebiscuit
100 gram lichte rozijnen
40 gram zachte boter
1 theelepel vanille extract
50 ml ongeklopte slagroom
250 gram (pure) chocolade
Garnering
200 gram witte chocolade
Bekleed een bakvorm 27 x 27 cm met plastic folie.
- Hak de geroosterde pinda`s fijn, er mogen grove stukjes in blijven zitten.
- Doe de theebiscuit in een plastic zak en verkruimel ze met een deegrol.
- Pureer de rozijnen heel kort met een handmixer
- Meng deze drie ingredienten goed door elkaar.
- Breng in een kleine steelpan de slagroom aan de kook en zet van het vuur af,
- Voeg de chocoladestukjes aan toe. Roer tot de chocolade gesmolten is.
- Doe de zachte boter en vanille bij.
- Giet het chocolade mengsel over de droge ingredienten. Meng dit goed tot een plakkerig geheel.
- Druk dit goed uit in een de bakvorm. Het is belangrijk dat het goed aangedrukt wordt.
- Laat in de koelkast hard worden.
- Smelt de witte chocolade au bain marie en verdeel het over de vulling met een lepel.
- Laat hard worden dan snijden met een scherpe mes in vierkantjes of ruitjes.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like dan Dulce fresa op Facebook!
ziet er lekker uit
BeantwoordenVerwijderen