zaterdag 15 februari 2014

Maten en gewichten

Ingrediënten meten in volume is heel praktisch, maar als je niet de juiste materialen tot je beschikking hebt, dan kan het lastig zijn om de juiste hoeveelheid te bepalen.

Hieronder vind je de Amerikaanse maten, cup en spoons  weergegeven in grammen en milliliters. Super handig!



Bloem en poedersuiker

1 cup       128 gram
3/4 cup    96 gram
2/3 cup    85 gram
1/2 cup    64 gram

1/3 cup    43 gram

Kristalsuiker

1 cup       200 gram
3/4 cup    150 gram
2/3 cup    134 gram
1/2 cup    100 gram
1/3 cup    67 gram
1/4 cup    50 gram

Bastersuiker

1 cup      220 gram
1/2 cup   110 gram
1/3 cup   73 gram
1/4 cup   55 gram

Honing

1 cup      340 gram
3/4 cup   255 gram
2/3 cup   227 gram
1/2 cup   170 gram
1/3 cup   113 gram
1/4 cup   85 gram

Boter

1 stick boter is 1/2 cup        113 gram
1/3 cup boter                      76 gram
1/2 stick boter is 1/4 cup     57 gram


Vloeibare ingrediënten

1 cup        240 ml
1/3 cup     80 ml
1/2 cup     120 ml
1/4 cup     60 ml

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Welkom Sal op mijn Blog! Oeps ik heb per ongeluk je reactie verwijderd.. Maar leuk dat je hier was.. Geniet van de lekkere recepten :)

      Verwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...