Een heerlijk hartige tussendoortje die gemakkelijk te bereiden is. Courgette mille feuille zit er mooi uit! Een leuk idee voor een high tea. De foto`s zijn niet zo mooi! Het komt omdat ik ze `s avonds heb gemaakt.
Recept
1 pak bladerdeeg (450 gram)
2 grote courgetten
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijflolie
70 gram geraspte kaas
70 gram geraspte mozarella
1 ei
1 eetlepel koriander
1 eetlepel platte peterselie
1 eetlepel mostard
1/2 theelepel thijm
zout en peper naar smaak
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like Dulce fresa op Facebook.
Recept
1 pak bladerdeeg (450 gram)
2 grote courgetten
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijflolie
70 gram geraspte kaas
70 gram geraspte mozarella
1 ei
1 eetlepel koriander
1 eetlepel platte peterselie
1 eetlepel mostard
1/2 theelepel thijm
zout en peper naar smaak
- De courgette in dunne plakjes snijden.
- Verhit de olijfolie in de pan en fruit de knoflook dat ze licht bruin is.
- Voeg daarna de plakjes courgette toe en laat alles even fruiten tot de courgette bijtgaar is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de geraspte kaas, geraspte mozarella koriander, peterselie en tijm door elkaar en zet apart.
- Leg 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een vierkante lap van 27 bij 27 cm.
- Bekleed een vierkante bakvorm 27 x27 cm met bakpapier.
- Leg de bladerdeeg lap in de bodem en neem een vork en prik honderden gaatjes in het deeg.
- Klop in een kommetje eiwit en mosterd samen en bestrijk hiermee het vel deeg.
- Bestrooi met de helft van de kaas mengsels. en leg de courgette plakjes erop.
- Bestrooi met de andere helft van het kaas mengsel.
- Leg de resterende 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een vierkante lap van 27 bij 27 cm.
- Neem een vork en prik honderden gaatjes in het deeg en bestrijk deze met het eiwit-mosterd mengsel.
- Leg de bladerdeeg lap met de bestrijken kant aan de onderkant
- Bestrijk met geklutst eigeel.
- Neem een mes en trek enkelen strepen doorheen het deeg.
- Bak halfgaar ongeveer 20 minuten, haal voorzichtig de taart uit de vorm.
- Leg op een bakplaat en zet in de oven tot het deeg helemaal gaar is.
- Laat de taart afkoelen dan met een broodmes in rechthoeken of vierkantjes snijden.
- Garneer met wat geraspte kaas (optioneel).
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like Dulce fresa op Facebook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!