Recept
Voor 25-28 koekjes
245 gram volkoren bloem
1 theelepel baksoda
Snufje zout
1½ theelepel kardamon of (kaneel, gember..)
100 gram suiker
1 theelepel vanillesuiker
2 banaan, geprakt
120 ml zonnebloem olie
75 gram amandelmeel
Citroensap
Verwam de oven voor op 180 graden, bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Prak de rijpe bananen met theelepel citroensap.
- Doe de suiker, vanillesuiker en olie bij en meng alles door elkaar met een mixer, voor 2 minuten.
- Doe een theelepel citroensap bij de baksoda, voeg deze aan het bananen mengsel.
- In een grote kom meng je de volkoren bloem, zout en kardamon door elkaar.
- Voeg het bloem mengsel aan de bananen mengsel en meng alles door elkaar.
- Maak je hadpalm een beetje nat en maar balletjes ter grotte van een walnoot.
- Bak voor 15-18 minuten goudbruin
- Laat de koekjes helemaal afkoelen.
- Garneer de koekjes met gesmolten chocolade.
Leuke koekjes met volkorenmeel en mooie verzorgde foto, ik ga ze zeker een keer proberen. De andere recepten zijn ook bijzonder creatief.
BeantwoordenVerwijderenIk hou ook van bakken met aparte meelsoorten en minder suiker en boter en plaats zelfgemaakte recepten, ook glutenvrij en filosofisch gebak, op mijn blog www.dasanderekoek.wordpress.com