Hi! Leuk dat je er bent. Maar wees gewaarschuwd, het kost je alleen al calorieën door naar de foto’s te kijken, bakken en proeven is geheel op eigen risico haha...
Beste Chocolade-brownielovers,
Beste Chocolade-brownielovers,
Dit is een schandalig lekkere chocoladecake, perfect fudgy, heerlijke combinatie van espresso en chocolade. De combinatie van cake-achtige luchtige brownies en een zware dikke fudge brownie is verrukkelijk. De shinny ganache zorgt voor een perfect touch! Hij maakt van deze chocoladecake een onweerstaanbare chocoladetaart. LOVE it♡
Ben je al aan het watertanden? Probeer dit recept uit. Is een aanrader..
Ben je al aan het watertanden? Probeer dit recept uit. Is een aanrader..
Ingrediënten
Voor de cake
120 ml sterke espresso, heet
55 gram pure chocolade, goede kwaliteit
255 gram bloem
255 gram poedersuiker
95 gram cacaopoeder 1 theelepel zout
5 grote eieren, op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
285 gram roomboter
200 gram suiker
180 gram licht bruine basterdsuiker
Ganache
90 ml dikke room/crème fraîche
110 gram pure chocolade, in stukjes
1 eetlepel boter
Zo maak je het
Vet een grote bakvorm in met boter en bestrooi deze met een theelepel cacaopoeder. Ik heb een tulband vorm gebruikt met de inhoud van 2,5 liters.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom. Voeg de hete espressokoffie toe en zet deze een paar minuten aan de kant.
- Meng ondertussen in een tweede kom de bloem, poedersuiker, cacaopoeder en zout door elkaar.
- In een derde kom klop je de eieren los met vanille extract.
- Roer het chocolade espresso mengsel goed door elkaar met een kleine garde.
- Doe de zachte boter, bruine basterdsuiker en witte suiker in een beslagkom en mix met een mixer tot een luchtige smeuïge massa.
- Doe se losgeklopte eieren bij en meng tot het gecombineerd is. Doe het chocolade exspresso mengsel bij.
- Zet je handmixer of standmixer op een lage stand en voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe.
- Mix tot een glad beslag. NIET overmixen.
- Giet het beslag in de bakvorm en strijk aan de bovenkant even glad. Bak deze in een voorwarmd oven voor 45 minuten.
- Haal de cake uit de oven en laat deze voor 1 uur in de cakevorm afkoelen.Haal de cake uit de vorm en laat deze nog 2 uur op een rooster afkoelen.
- Verhit de room en boter in een pannetje op het vuur. Het is belangrijk dat het goed heet wordt.
- Haal het pannetje van het vuur voeg de stukken chocola toe. Laat deze een paar minuten staan. NIET roeren.
- Na een paar minuten roer je deze goed door elkaar met een garde. Laat het een een minuut of 5 staan voordat je hem over de cake giet. De Ganache wordt wat dikker.
- Giet de Ganache over de cake en geniet!
Hallo, ik heb een vraagje lees ik het goed zoveel suiker? Is de cake dan ni mierzoet? Fatima
BeantwoordenVerwijderenHallo Fatima,
VerwijderenDe cake is niet zoet.. het is bestwel een grote cake. Ga je hem maken?
Groetjes 😚
Hallo Fatima,
VerwijderenDe cake is niet zoet.. het is bestwel een grote cake. Ga je hem maken?
Groetjes 😚
hallo, sorry dat ik nu pas antwoord was namelijk heel de week ziek!
BeantwoordenVerwijderenhij ziet er heerlijk uit ik denk wel dat ik het ga proberen.
groetjes Fatima