maandag 8 februari 2016

Snickers pancakes

Dit recept voor Snickers pannenkoeken is echt een aanrader. Ik ben echt dol op SNICKERS. De combinatie van pinda's, karamel en chocolade is hemels. Deze pancakes zijn heerlijk fluffy en door stukjes snickers in het beslag te verwerken zorgen ze ook nog eens voor een lekkere bite. Om deze pancakes nog hemelser te maken, heb ik er karamel met pindasaus bij gemaakt. Love it!




Voor 10 pancake

200 gram bloem
1 eetlepel suiker
1 theelepel bakpoeder
¾ theelepel baksoda
½ theelepel zout
1 ei, losgeklopt
200 ml karnemelk
55 gram boter, gesmolten
2 x 50 gram SNICKERS
Zonnebloemolie

Karamel Topping

100 geroosterde (gezouten)pinda's
100 gram suiker
2 eetlepels water
120 ml room/opgeklopte slagroom

  • Snij de snickers in kleine stukjes.
  • Doe de bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en zout en een mengkom en meng dit goed door elkaar.
  • In een andere kom meng je de karnemelk en losgeklopt ei en gesmolten boter door elkaar.
  • Vouw heel voorzichtig het natte mengsel door het droge mengsel. Het beslag moet juist klonterig zijn, dus NIET kloppen.
  •  Voeg vervolgens de stukjes snickers aan het beslag toe.
  • Laat het beslag even rusten terwijl je de koekenpan verwarmt op middelhoog vuur.
Ik heb een siliconen kwastje gebruikt om de pan met olie in te vetten. Dit zorgt ervoor dat de olie gelijk verdeeld is in je pan en dat je niet te veel olie gebruikt.
  • Schenk het beslag met een soeplepel (inhoud 80 ml) in een koekenpan, Bak de pancake tot er bubbeltjes op de bovenkant komen en de randen een beetje droog worden.
  • Als de ene kant van de pancake lichtgebruin is, draai dan de pancake om en bak de andere kant ook bruin.


Zo maak je de Topping

  • Doe het water en de suiker in een hoge pan (dat voorkomt spetteren) en breng op middelmatig vuur aan de kook. Belangrijk is hierbij om NIET te roeren tijdens dit proces, want dat komt het kristallisatie process niet ten goede.
  • Laat het suikermengsel rustig doorkoken totdat je een mooie lichte  karamel kleur hebt, en haal dan de pan van het vuur.  Kook niet langer door dan nodig is, want dan kun je het suiker ‘verbranden’ en dat proef je!
  • Giet vervolgens de voorverwarmde slagroom bij de karamel en roer goed door. Voeg geroosterde pinda's toe. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...