Bonjour, connaissez-vous les madeleines?! Madeleines zijn traditionelle franse cakejes in de vorm van schelpjes en met een karakteristiek bol buikje. Deze elegante cakejes met een ribbeltje, zijn heel simpel zelf te bakken. als je er tijd voor neemt om alle stappen precies volgt.
Maintenant je vous présente les red velvet madeleines. Mag jullie de reden velvet madeleines voorstellen. De Franse cakejes met een Amerikaanse twist. Zien deze niet perfect uit? Een prachtige rode kleur, een fluweel zacht structuur en een bol buikje.
Het recept voor 18 madeleines
Ingrediënten
135 gram bloem
15 gram cacaopoeder
½ theelepel bakpoeder
¼ theelepel baksoda
¼ theelepel zout
150 gram zachte roomboter
100 gram suiker
1 eetlepel rode kleurstof
2 eieren
1 theelepel vanille extract
120 ml melk
½ theelepel azijn
- In een kom meng je de bloem, cacaopoeder, baksoda, bakpoeder en zout en zet deze apart.
- Mix zachte boter en suiker met een handmixer tot een luchtig massa.
- Doe rode kleurstof bij en meng alles goed door elkaar
- Voeg de eieren een voor een toe.
- Doe vanille extract, melk en azijn bij.
- Doe vervolgens de droge ingrediënten bij en meng tot alles gecombineerd eerder is. Niet overmixen!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de Madeleine-vorm in met boter en bestuif met bloem. Klop de overtollige bloem eraf.
- Schep een lepel beslag in de vormpjes tot ze net onder de helft gevuld zijn.
- Bak de madeleines in de oven 8-10 minuten gaar of tot een sateprikker er schoon uit komt.
- Neem het blik uit de oven en haal de madeleines onmiddellijk uit de vorm. Laat een paar minuten afkoelen op een glad oppervlak, alvorens ze op een rek te laten afkoelen, dit om te voorkomen dat je de aftekening van het rooster in de cakejes ziet.
- Bestrooi de madeleines met poedersuiker als ze helemaal afgekoeld zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!