woensdag 3 oktober 2012

Tiramisu met Speculoos

Zin in iets zoets?! Ja! Ik ook! Hier heb je een klein idee.
Deze heerlijke Tiramisu is gemaakt met Speculoos koekjes in plaats van lange vingers! Dit recept is super lekker en makkelijk om te maken!















Wat heb je nodig:

125 g "Lotus" speculoos koekjes (gemalen)
250 g mascarpone
1 kopje espresso (optioneel)
2 eierdooiers
1 eiwit
50 g bloemsuiker
cacaopoeder of Lotus Speculoos Crumble 


  • Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart
  • Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben
  • Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel
  • Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit
  • doe 1 eetlepel gemalen speculoos in de bodem
  • Bedek de gemalen speculoos met een laag mascarponecrème
  • Hierop komt dan weer een laag gemalen speculooskoekjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer
  • Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven
  • Strooi vlak voor het opdienen een laagje cacaopoeder en schilfers witte chocolade
Buon Apetito!

maandag 1 oktober 2012

Homemade Raïbi Jamila


Raïbi Jamila! wie kent hem nou niet in Marokko! Een lekkere Granaatappel yoghurt drank! we all grow up with in Morocco.

Op aanraden van mijn vriendin heb ik dit recept uitgeprobeerd en het was super lekker!

De zuurheid van de karnemelk varieert van de ene soort naar de andere, en de zoetheid van de grenadine siroop zal ook veranderen afhankelijk van het merk dat u gebruikt. Dus pas de hoeveelheden totdat je de juiste smaak.

Ken je "Raïbi Jamila" of niet, ik weet zeker dat je hem lekker zult vinden :)







Ingrediënten:

2 cups (500 ml) karnemelk
3 eetlepels grenadine siroop
2 eetlepels suiker
1 aardbeien of natuurlijke yoghurt (150 gram)
1/2  theelepel vanille extract
1 volle eetlepel melkpoeder (geen creamer)



  • Doe alle ingrediënten in de blender en mix dit tot een smooth drank en serveer het koud.
Enjoy!



donderdag 16 augustus 2012

Walnoot koekjes غْرِبِيَة

I'm back! Na een lange pauze van 3 maanden ben ik weer terug! Deze keer met Marokkaanse walnoot Ghribiya. 




Het recept:

100 gram walnoten
100 gram zachte roomboter
100 gram suiker
200 gram bloem
1 ei
1 theelepel bakpoeder

voor de versiering een halve walnoot

Verwarm de oven vóór op 180 graden

  • Beleg twee bakplaten met bakpapier
  • Roer de roomboter crèmig samen met de suiker
  • Maal de walnoten fijn in een foodprocessor.
  • Roer dat samen met het ei door de boter/suikercrème
  • Zeef de bloem samen met het bakpoeder en roer dat door de massa
  • Vermeng goed tot een samenhangend deeg
Vet je handen in met wat olie en maak balletjes ter grootte van een walnooten plaats ze op de bakblikken waarbij je zorgt dat ze niet te dicht tegen elkaaraan liggen.Versier elk bolletje met een halve walnoot.Zet de bakplaten ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven 



De ghribiya moeten heel lichtbruin worden, zacht blijven van binnen en er iets gebarsten uitzien.Laat ze dan afkoelen op een rooster en eet ze pas als ze helemaal afgekoeld zijn.




Bron: Amber

maandag 14 mei 2012

Nutella Cake

Happy Mother´s day!

Deze taart heb ik op Moederdag gemaakt! Het is makkelijk om te maken en smaakt heerlijk! Verras je vrienden en geliefden met je zelfgemaakte taart :)


Hier vind je stap voor stap de How to!


Recept cake:

175 g Bloem
1 zakje bakpoeder
175 g boter op kamer temperatuur
175 g bruine suiker
4 eieren
2 eetlepel Nutella

1 1/2 pot Nutella voor de vulling en Genache

Verwarm de oven voor op 175 graden

  • Doe alle ingredieten voor de cake in een beslagkom en mix alles door elkaar voor 1 minuut tot het beslag glad wordt.
  • gebruik een bakplaat van ongeveer 30 bij 33 cm om de cake te baken
  • doe het beslag in een de bakplaat met bakpapier
  • Bak voor 15-18 minuten
Laat het afkoelen dan steek je ronde schijfjes uit met een ronde uitsteker.
  • smeer ieder schijfje met een Nutella en stapel ze op elkaar
  • Maak de Nutella Ganache en giet het over de taart heen
Recept Nutella Ganache:

 6 eetlepels Nutella (bijna 250 gram)
100 ml slagroom
snufje zout

  • verwarm de slagroom in een pannetje, breng het tot aan de kookpunt en
  • giet het over de Nutella en roer alles door elkaar tot een gladde Ganache




Bon appetit!!

donderdag 10 mei 2012

Dulce de Leche Blondies

Blondies?? Jah Blondies! dat zijn gewoon Brownies maar in plaats van pure chocolade is er gebruik gemaakt van Witte chocolade.

Voor het eerst dat ik een Witte chocolade cake maak! ook nog nooit geproefd. Om een beetje creatief te zijn heb ik Dulce de Leche erbij gedaan! Tataaaa Blondies met Dulce de leche :)

Moet wel zeggen dat ik aan de smaak moest wennen toen ik de eerste hap nam. Het is lekker maar ook machtig! een stukje nemen en klaar! Maar natuurlijk smaken verschillen!

Voor herhaling vatbaar! Dus nieuwe Blondies recepten en combinaties volgen nog...


  • 225 g Witte chocolade, in kleine stukjes
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 115 g boter, op kamer temperatuur
  • 155 g bloem
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 65 g suiker
  • 1 blik (397 gram) Dulce de leche Hier vind je aanwijzingen hoe je makkelijk Dulce de leche kunt maken.


Verwarm de oven voor op 170 graden 
  • Smelt au bain marie witte chocolade met boter
  • Mix in een beslagkom de eieren luchtig en voeg er beetje bij beetje suiker bij
  • Schep dan de gesmolten witte chocolade door het beslag
  • voeg vanille aroma en de bloem aan toe 
  • Mix  met een spatel alles door elkaar 
  • schep het beslag in een met bakpapier bekleedde brownieblik
  • Met een lepel verdeel je Dulce de Leche over de Blondies beslag.. Swirl Dulce de leche met een mes totdat het gelijkmatig verdeeld is.
  • Bak voor ongeveer 20-25 minuten



Enjoy!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...