Deze populaire Coca-Cola chocoladecake is gemaakt met Coca-Cola en melk. De frosting is ook gemaakt met Coca-Cola. Deze cake is superlekker en makkelijk om te maken.
Recept
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
250 gram suiker
250 gram patentbloem
3 eetlepels cacaopoeder (zonder suiker)
2 eieren
150 ml Coca Cola
75 ml melk
1 zakje bakpoeder
1 eetlepel vanille extract
Coca Cola créme
50 gram roomboter, op kamertemperatuur
150 gram poedersuiker
3 eetlepels cacaopoeder (zonder suiker)
2 eetlepels Coca Cola
Verwarm de oven voor op 140 graden. Beboter en bekleed een bakvom met bakpapier.
- Meng in een kom bloem, bakpoeder, suiker en cacaopoeder door elkaar.
- Klop in een andere kom boter en coca cola.
- Voeg de natte ingrediënten een voor een toe.
- Voeg het bloem-mengsel toe en meng alles door elkaar.
- Giet in de bakvom en bak voor 45-50 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
- Laat de cake afkoelen.
- Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige en smeuïge.
- Voeg langzaam poedersuiker, cacaopoeder en Cola toe en mix tot een mooie créme.
- Hoe langer je blijft mixen hoe beter de delen in elkaar op gaan.
- Verdeel de Coca-Cola créme over de afgekoelde cake.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!