Sfenj is een Marokkaans variant van de donuts die als ontbijt of als middag tussendoortje wordt gegeten..
In Marokko heb je op elke hoek van de straat wel een zaak die allerlei verschillende deegwaren verkoopt zoals Marokkaanse Donuts, pannenkoeken, harcha, churros enzovoort. De sfenj kan genuttigd worden met een Marokkaans kopje muntthee of een bakje koffie.
Recept voor 12 stuks
350 gram tarwebloem
2 theelepels gist
1 theelepel zout
300 ml lauwwarm water
zonnebloemolie, om te frituren
poedersuiker (optioneel)
Tips:
In Marokko heb je op elke hoek van de straat wel een zaak die allerlei verschillende deegwaren verkoopt zoals Marokkaanse Donuts, pannenkoeken, harcha, churros enzovoort. De sfenj kan genuttigd worden met een Marokkaans kopje muntthee of een bakje koffie.
Recept voor 12 stuks
2 theelepels gist
1 theelepel zout
300 ml lauwwarm water
zonnebloemolie, om te frituren
poedersuiker (optioneel)
- Los de gedroogde gist op in wat warm water.
- Doe vervolgens de bloem, suiker en zout in een diepe schaal en maak een kuiltje in het midden en doe daar het opgeloste gistmengsel in.
- Doe lauw water beetje bij beetje bij. Kneed tot een zacht en plakkerig beslag
- Het deeg moet plakkerig zijn. Niet te dik en niet te waterig. Zie foto.
- Dek nu de schaal af met wat plasticfolie en doe daar eventueel nog een theedoek over heen.
- Laat het deeg nu minimaal 3 uur rijzen. De inhoud moet minimaal twee keer zo dik zijn.
- Neem een grote pan en doe hier olie in en laat de olie warm worden tot ongeveer 180 graden.
- Maak je handen nat met water of olie, zodat het deef niet aan je handen plakt.
- Neem steeds een stukje deeg in je handen en maak er snel een bolletje van.
- Maak met je vingers een gaatje in het midden en rek het een beetje uit terwijl je het deeg een beetje rond draait in je vingers.
- Leg het in hete olie en frituur ze aan beide kanten tot dat ze mooi goudbruin van kleur zijn.
- Leg ze dan op een schaal die je hebt bedekt met wat keukenpapier.
Tips:
- Bak Sfenj tot de onderkant bruin is geworden, daarna draai je het om. Als je het eerder omdraait dan stopt het met rijzen.
- Serveer Sfenj direct met eventueel wat poedersuiker als je daarvan houdt en een lekker kopje muntthee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!