Een luchtige chocolade cake met pure en witte chocolade.. Deze luchtige cake smelt zalig op je tong weg! ... Proberen waard!
Recept
5 eieren
200 gram suiker
1 theelepel vanille extract
113 gram boter, gesmolten
125 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
125 gram witte chocolade, gesmolten
125 gram pure chocolade, gesmolten
Verwarm de oven voor op 180 graden, beboter de bakvom en bekleed het met bakpapier. (Ik heb gebruik gemaakt van een lasagnaschaal van 20 bij 30 cm)
- Doe de eieren en de suiker in de mengkom van de elektrische mixer. Klop met de elektrische garde tot het mengsel licht goudgeel is en zo dik is dat het een lint aan de garde vormt. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Doe vanille en gesmolten boter bij en mix tot de boter helemaal opgenomen is.
- Stapel de gezeefde bloem en bakpoeder door het mengsel. Zorg dat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.
- Verdeel het mengsel over twee kommen.
- Vouw met een spatel de gesmolten pure chocolade door het beslag tot het goed gemengd is.
- Vouw de gesmolten witte chocolade door het andere helft van het beslag tot het goed gemengd is.
- Schep beide mengsels om en om in de voorbereide vorm.
- creëer een gemarmerd effect door met een mes door beide mengsels te snijden en te draaien.
- Bak voor 25-30 minuten, of tot een in het midden ingestoken satéstokje er schoon uitkomt.
- Stort de cake op een draadrooster. Pel er het papier af en laat de cake helemaal afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!