SNICKERS cake! Hmm smullen maar! Pinda en chocoladecake sluiten perfect aan op de karamel. Een heerlijke combinatie die je niet kunt weerstaan.
85 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
50 gram bastersuiker
100 gram Dulce de leche
1 ei
50 gram gepelde pinda's, geroosterd en fijngemalen
85 gram bloem
1 ½ theelepel cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
Voor de chocoladecake
100 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
40 gram cacaopoeder
70 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
100 gram bastersuiker
2 eieren
1 eetlepel melk
Voor botercréme
150 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
200 gram Dulce de leche
250 gram suikerpoeder
2 theelepels vanille extract
Voor de karamelsaus
200 gram suiker
100 ml water
100 ml slagroom
50 gram boter
Chocolade glazuur
100 gram melkchocolade, in stukjes
50 ml slagroom
Voor de garnering
Karamelsaus
Geroosterde pinda's
Pindacake
Verwarm de oven voor op 180 graden, beboter een ronde cakevorm van 20 cm.
- Mix boter, suiker en dulce de leche tot een gladde massa.
- Doe ei toe en mix tot het ei opgenomen is.
- Voeg fijgemalen pinda, bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe
- Schenk het mengsel in het bakblik en bak voor 18-20 minuten. Let er op dat je de cake niet te lang bakt.
- Een satéprikker moet er schoon uitkomen
- Laat de cake circa 5 minuten in de cakevorm afkoelen
- Haal de cake uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen
- Doe alle ingrediënten in een kom en mix goed door elkaar voor 8-10 minuten.
- Schenk het mengsel in een ingevette cakevom en bak voor 18-20 minuten. Let er op dat je de cake niet te lang bakt.
- Een satéprikker moet er schoon uitkomen
- Laat de cake circa 5 minuten in de cakevorm afkoelen
- Haal de cake uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen
Botercréme
- Mix boter en dulce de leche tot een gladde massa.
- Voeg suikerpeder en vanille toe en mix tot een dik en creamy botercréme.
- Kook de suiker en het water op een niet te hoog vuur tot het karamelkleurig wordt.
- Verwarm ondertussen de room en laat de boter smelten.
- Neem de pan van het vuur en voeg de room en de boter toe. Zet de pan terug op het vuur en kook het kort tot een dikke saus. Et voila! een homemade karamelsaus.
- Laat het afkoelen voordat je hem over de taart giet..
Besmeer de chocoladecake met een dikke laag botercéme. Doe de pindacake er bovenop, besmeer de taart helemaal met botercéme en maak het glad. Giet de karamelsaus op de taart en bewaar het in de koelkast. Maak ondertussen de chocoladeganache.
Chocoladeganache
- Breng slagroom aan de kook in een kleine steelpan.
- Giet de warme room over de fijngehakte chocolade, laat dit zonder te roeren 10 minuten staan.
- Roer na 10 minuten met een garde totdat je een mooie egale ganache hebt.
- Laat hem even afkoelen voordat je hem over de taart giet.
Enjoy your homemade SNICKERS cake!!
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like Dulce fresa op facebook!
Hallo,
BeantwoordenVerwijderenVraagje over de karamelsaus van de snickerstaart. Hoeveel suiker en water heb je nodig om karamelsaus te maken?
Groetjes José
Hallo José,
VerwijderenDe volgende ingrediënten heb je nodig om een karamelsaus te maken.
200 gram suiker
100 ml water
100 ml slagroom
50 gram boter
Succes!