donderdag 1 augustus 2013

Homemade Filipinos

Lekker krokante koekjes met een laagje witte chocolade! Filipinos.. Deze zijn heerlijk rijk van smaak met een vleugje kaneel, anijs en oranjebloesemwater.



38-40 stuks

Ingrediënten

1 kom amandelen en sesamzaad, geroosterd en fijngemalen *
2 eetlepels zonnebloem olie
2 eetlepels oranjebloesemwater
2 eetlepels poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
120 ml gesmolten boter
1 eetlepel anijszaad, fijgemalen
1 eetlepel kaneelpoeder
Bloem

400 gram witte chocolade

1 kom = 400 ml

  • Maal gepelde en geroosterde amandelen heel fijn, 2 keer in een foodprocessor
  • Maal geroosterde sesam heel fijn, 2 keer in een foodprocessor
  • Meng de ingrediënten samen in een grote kom
  • Voeg beetje bij beetje bij aan het mengsel tot een zacht deeg (ongeveer een kwart kom bloem)
  • Voeg een beetje water toe als het deeg te droog is.
  • Laat het deeg afgedekt een kwartier rusten.
  • Maak bolletjes en vervolgens rol je deze uit tot lange slierten.
  • Verbindt de uiteinden met elkaar in de vorm van een ring.
  • Bak in een voor verwarmde oven op 160 graden voor 30-35 minuten
  • Laat de koekjes afkoelen  

  • Smelt witte chocolade au bain Marie
  • Dompel de koekjes in de chocolade en haal ze voorzichtig uit met vork uit.
  • laat even afdruipen en zet ze vervolgens op een bakpapier.
  • Laat de chocolade hard worden (in de koelkast)

* ½ kom gemalen amandelen en ½ kom gemalen sesam
Tips:
Laat de koekjes afdruipen en leg ze op een rooster om mooie randjes te krijgen.

Probeer Filipinos uit en geniet van de heerlijke smaak!

3 opmerkingen:

  1. Heb het geprobeerd te maken. Helaas was het niet echt een succes. Het deeg bleef erg korrelig, alsof er iets miste. Als ik een bol maakte ging het nog wel, maar bij het uitrollen viel het uit elkaar. Waar zou de fout kunnen zitten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Nada,

      Heel jammer! Heb je de amandelen en sesam 2 keer gemalen? Deze moet je heel fijn malen.. Wat ook een reden kan zijn is dat je veel bloem hebt toegevoegd waardoor het deeg droog werd.. Het deeg hoort zacht te zijn zodat je makkelijk slierten en ringen kunt maken..

      Groetjes Df

      Verwijderen
  2. Hola guapa,
    Acabo de descubrir tu precioso blog, aunque no entiendo nada de holandès pero dejame decirte un gran: tbarkllah 3lik hbiba, eres toda una artista mashaallah. Encantada de conocerte. volveré inchaallah a visitarte segurisimo. Un beso

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...