Kip in combinatie met aubergine, kaas en kookroom.. is heerlijk! Dit gerecht is erg lekker met rijst. Serveer met een salade en yoghurt dressing!
Voor 2 personen
2 grote aubergines
200 gram kipfilet
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 theelepel gedroogde peterselie
3 eetlepels zonnebloemolie
100 ml kookroom
geraspte kaas
zout en peter naar smaak
- Halveer de aubergines in de lengte
- Verhit olie in een grote koekenpan en bak ze op halfhoog vuur aan alle kanten ca. 5 minuten.
- Haal de aubergines uit de pan en haal de binnenste met een lepel eruit en bewaar dit voor de vulling en bestrooi ze met wat zout en peper
- Verhit olie in een pan en fruit ui en knoflook.
- Voeg kleine stukjes kipfilet en de binnenste van de aubergines toe en bak ze voor 1 minuut.
- Voeg peterselie, zout en peper aan toe en laat ze nog 1 minuut bakken
- Voeg kookroom aan toe en breng het geheel aan de kook.
- Verdeel de vulling over de aubergines en bestrooi met geraspte kaas.
- Bak ze in een voor verwarmde oven op 180 graden tot de kaas een beetje gegratineerd is.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!