maandag 5 augustus 2013

Sesam gazellehoorntjes كعب الغزال بالجنزلان

Marokkaans Amandel koekjes "Gazellehoorntjes" zijn lekker zacht van binnen omhuld met krokante sesamzaadjes. Heerlijk!





500 gram gepelde witte amandelen
250 gram suiker
½ dessertlepel kaneelpoeder
3 eetlepels oranjebloesemwater
1 eetlepel roomboter, gesmolten
200 gram sesamzaad.

  • Maal de gepelde amandelen samen met de suiker fijn in een keukenmachine en dat doe je 2 keer voor een fijn resultaat.
  • Doe in een kom en voeg er het kaneelpoeder, het oranjebloesemwater en de gesmolten roomboter aan toe en kneed alles goed door elkaar.
  • Leg het deeg minstens 1 uur in de koelkast om te rusten.
  • Maak balletjes ter grootte van een walnoot van het amandeldeeg en rol ze tot cigaartjes van enkele centimeters lengte.


  • Bestrooi een bord (of de tafel) met sesamzaad rol daar de amandeldeegcigaartjes doorheen zodat ze helemaal bedekt worden met het sesamzaad.
  • Buig de cigaartjes iets krom en leg ze op een bakpapier belegde bakplaat.(je kunt ze eerst nog zo’n 15 minuten terugzetten in de koelkast zodat ze tijdens het bakken later niet plat worden).
  • Laat ze 8-10 minuten (maar niet langer dan dat) bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Ze blijven licht van kleur en worden steviger tijdens het afkoelen.

Smakkelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...