woensdag 21 augustus 2013

Raïbi Jamila cheesecake {Granaatappel cheesecake}

Raïbi Jamila, we all grow up with in Morocco! Een heerlijk granaatappel yoghurtdrank! Hij is ook te verkrijgen in Nederland onder de naam Raïbi Jamil. Raïbi Jamil is een 100% Hollands product gericht op een bepaalde doelgroep. Raïbi Jamila kun ook thuis maken "hier vind je het Recept"

Waarom geen Raïbi Jamila cheesecake ?! Ik kreeg er super veel zin in en dook de keuken in om mijn idee te realiseren! Et voíla... Een heerlijk Raïbi Jamila cheesecake met een zelfgemaakt bodem en granaatappel glazuur! Wat een kunst *blush*

 
 

Voor de bodem

40 gram amandelmeel
105 gram bloem
90 gram boter
55 gram bastersuiker

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bedek de bodem van het bakblik 21 cm met bakpapier en beboter de randen.

  • Meng snel de boter met je vingertoppen door amandelmeel, bloem en bastersuiker tot een kruimeldeeg
  • Doe het deeg in het bakblik en druk het met je vingertoppen aan.
  • Bak voor 15 minuten tot het goud geel is.
Voor de vulling

1000 gram verse roomkaas
200 gram suiker
30 gram bloem
3 eieren
1 eetlepel vanille extract
130 gram zure room
60 ml granadine siroop
paar druppels roze voedingskleurstof

  • Mix roomkaas en suiker tot een glad massa.
  • Verlaag de snelheid van de mixer en doe er bloem bij.
  • Voeg eieren en vanille aan toe en mix tot het helemaal gecombineerd is.
  • Doe zure room en granadine siroop en paar druppel roze kleurstof bij.
  • Schenk de vulling over de bodem.
  • Bak voor 65 minuten of de randen gestold zijn, en stevig aanvoelen, en in het midden moet de cheesecake nog wat ‘wiebelig’ zijn.
  • Haal de cheesecake uit de oven en laat het helemaal afkoelen en zet hem dan in de koelkast voor minimaal 8 uurtjes.


Voor het glazuur

240 ml verse granaatappelsap
55 gram bastersuiker
1 ½ eetlepel maïzena
1 theelepel vanille extract

  • Breng granaatappelsap aan de kook. Verminder daarna de hitte en laat het voor 12 a 15 minuten koken tot de hoevelheid tot de helft is verminderd.
  • meng bastersuiker en maïzena in een andere kom
  • Voeg de suiker-maïzena mengsel aan de granaatappelsap
  • Breng aan de kook daarna laat je het glazuur nog 2 minuten doorkoken.
  • Schenk in een kom en dek het af met plastic folie tot het helemaal afgekoeld is dan zet je hem in de koelkast totdat je hem gaan serveren.

Tips

Met een cheesecake bepaal je op een andere manier of hij klaar is, dan bij een cake of cupcake. Je steekt er geen satéprikker in om die er vervolgens schoon uit te halen. Nee, met een gebakken cheesecake moeten de randen gestold zijn, en stevig aanvoelen, en in het midden moet de cheesecake nog wat ‘wiebelig’ zijn. Dat voelt heel onlogisch. In het begin heb ik weleens cheesecakes te lang gebakken omdat ik er van overtuigd was dat de taart niet gaar kòn zijn. Maar dan krijg je barsten, en een wat taaiere textuur. De cheesecake stijft op na het bakken, en zeker als hij koel bewaard wordt komt.




 
 
Enjoy!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...