maandag 5 augustus 2013

Turks gevulde aubergines met gehakt en rijst


Het gerecht is gemaakt van gebakken door de midden gesneden aubergines met daarin een gehakt saus met tomaten, knoflook, uien en peterselie. “Karniyarik” eet je samen met pilav "witte rijst" of bulgur en cacik "komkommer-yogurt salade".
Binnenkort step by step foto's


Zo maak je Pilav

2 waterglazen rijst (Ik gebruik Ah merk)
¼ waterglas vermicelli
1 kippenbouillonblokje
1 eetlepel roomboter
½ eetlepel olijfolie
1 theelepel zout
Een paar druppels citroen
  • Laat het rijst  5 a 10 minuten weken in heet water met zout en een paar druppels citroen.
  • Spoel het goed af en laat het water goed uitlekken in een zeef.
  • Smelt de roomboter, olijfolie in een pan en bak eerst vermicelli enkele minuten.
  • Voeg nu de rijst toe en bak deze nog 5 minuten mee.
  • Smelt een kippenbouillon in 2.5 glas heet water en voeg deze toe aan de rijst. Het bouillon moet ongeveer een halve cm boven de rijst uitsteken, niet meer anders krijg je pap.
  • Voeg een theelepel zout toe en meng het goed en voorzichtig in de pan op middenlaagvuur. Wanneer het begint te koken zet je de pan op laag vuur en plaats je de deksel erop.
  • Daarna dek je de rijst af met een keukenrol en laat de rijst minstens 15 minuten rusten voor serveren.
Zo maak je gevulde aubergines

2 aubergines
150 gr rundergehakt
1 ui
1 blik gepelde tomaat
1 teen knoflook
2 tomaten
1 groene of rode paprika
peterselie
zonnebloemolie om te bakken


  • Was de aubergines en snij de schil om deentimeter als een zebra. Dus schil een centimeter breed af en laat daarna een centimeter schil zitten, Dit omdat de schil nogal taai is, maar niet compleet schillen omdat de aubergine dan haar stevigheid verliest.
  • Snij de aubergines in de lengte door de midden.
  • Bak de aubergines aan alle kanten met zonnebloemolie.
  • Doe de 4 stukken gebakken aubergines in een ovenschaal.
  • Snij de binnen kant van de aubergines in en maak een ruimte voor de saus.

  • Bak nu het gehakt met de fijn gesneden ui en knoflook.
  • Haal de gepelde tomaten uit het vocht / uit het blik. Snij ze in stukjes.
  • Voeg de gesneden, gepelde tomaten toe aan het gehakt. Het vocht van de tomaten water bewaar je voor later.
  • Laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen.
  • Voeg de gesnipperde peterselie bij de saus en haal de pan van het vuur af.
  • Vul de aubergines met het gehaktmengsel.
  • Doe plakjes tomaat en groene of rode paprika op de gevulde aubergines.
  • Schep vocht van de gepelde tomaten uit het blik op de aubergines.
  • Doe de schaal in de oven voor ongeveer 30 a 45 minuten op 180 graden.
Serveer de aubergines met pilav..

Ik zou zeggen geniet ervan!
Afiyet olsun!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...