Ik hou van chocola! Van de vele soorten, van de vele mogelijkheden en natuurlijk van het plezier om chocolade koekjes te maken.. Vandaag een Afghaanse koekjes recept!
De koekjes zijn lekker krokant met daarop een heerlijke chocolade glazuur!
Koekjes 30-32 stuks
170 gram zachte roomboter, kamertemperatuur
100 gram bruine bastersuiker
180 gram bloem
3 eetlepels cacaopoeder
½ theelepel bakpoeder
Topping
3 eetlepels water
45 gram roomboter
45 gram suiker
190 gram poedersuiker
3 eetlepels cacaopoeder
- Mix de roomboter samen met bastersuiker
- Voeg er bloem, bakpoeder en cacaopoeder aan toe
- Maak balletje van het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier
- Druk ze een beetje plat
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 12 minuten
- Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster
De topping
- Verhit het water in een pannetje en voeg er de roomboter en de suiker aan toe
- Roer totdat de roomboter en de suiker zijn opgelost in het water
- Laat zachtjes 1 minuut koken tot het is ingekookt tot een siroop.
- Zeef poedersuiker samen met cacaopoeder boven een kom
- Giet er het hete water/boter/suiker mengsel bij en roer goed tot een dikke massa, is het te dik, roer er dan wat kokend water doorheen
Je moet een dik, maar nog wel vloeibaar glazuur krijgen.
- Bestrijk de koekjes met het glazuur en bestooi met geroosterd amandelschaafsel.
Enjoy!
Bron: Amber
Leuk recept! Enig idee vanwaar de naam "Afghaanse chocolade koekjes" komt?
BeantwoordenVerwijderenBedankt Sweet Caroline! Als je Afghan cookies googled dan vind je ze!
Verwijderen