maandag 5 augustus 2013

Walnootbonbons

Walnoten zijn mijn favorite nootjes en zoals jullie al gemerkt hebben... I'm in love with CHOCOLATE. De combinatie van walnootjes en chocolade is hemels. Walnootbonbons zijn simpel en makkelijk om te maken! Is kwestie van nootjes grof malen, mengen met andere ingrediënten en dopen in gesmolten chocolade... Makkie toch!



12 stuks

100 gram gepelde walnoten
60 gram fijn kristalsuiker
2 eetlepels eiwit
100 gram pure chocolade
12 walnoten voor de versiering


  • Maal walnoten in de keukenmachine tot een grove poeder (dus niet al te fijn) en voeg daar direct de suiker en het eiwit aan toe.
  • Stop af en toe de keukenmachine en schraap het notenmengsel af en toe los van de kanten en duw naar het midden.
Je moet een grof en samenhangend deeg krijgen.

  • Zet het walnoten"deeg" 20 minuten in de koelkast.
  • Neem met een koffielepel kleine hoeveelheden van het gekoelde walnotenmengsel, vorm er balletjes van en druk die iets plat.



  • Leg ze op een met bakpapier belegde blad en zet dat tijdens de bereiding van de chocolade weer even in de koelkast.
  • Hak de pure chocolade in stukken, doe ze in een schaaltje en laat de chocolade "au bain marie" smelten.
  • Neem de walnoothapjes uit de koelkast en doop ze 1 voor 1 in de gesmolten chocolade.
  • Laat ze goed uitlekken en leg ze weer op de met bakpapier belegde blad.
  • Druk op elke bonbon 1 halve walnoot en laat de bonbons opstijven in de koelkast.

Bron: Amber

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...