Eggless chocoladecake is lekker, smeïg en simpel. Speciaal voor mijn nicht gemaakt die geen eieren kan verdragen.. Ook lekker als je wel eieren verdraagt! Dus gewoon proberen.
Recept:
130 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
6 eetlepels cacaopoeder
150 gram suiker
120 ml zonnebloemolie
60 ml warme koffie
60 ml melk
60 ml yoghurt of vanille kwak
1 theelepel vanille extract
Frosting
3 eetlepels melk
100 gram pure of melk chocolade
1 theelepel boter
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter en bekleed een ronde bakvorm 20 cm met bakpapier.
Ondertussen maak je de frosting.
Recept:
130 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
6 eetlepels cacaopoeder
150 gram suiker
120 ml zonnebloemolie
60 ml warme koffie
60 ml melk
60 ml yoghurt of vanille kwak
1 theelepel vanille extract
Frosting
3 eetlepels melk
100 gram pure of melk chocolade
1 theelepel boter
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter en bekleed een ronde bakvorm 20 cm met bakpapier.
- Zeef bloem, bakpoeder, baksoda, cacao en suiker boven een grote kom.
- Maak een kuil in het midden en voeg een voor een de natte ingrediënten.
- Meng voor 2-3 met behulp van een mixer op medium snelheid.
- Giet het beslag in de bakvom en bak voor 25-30 minuten. Vanaf 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in de cake om te controleren of het gaar is.
- Laat de cake afkoelen.
Ondertussen maak je de frosting.
- Breng melk aan de kook in een kleine steelpan.
- Giet de warme melk over de fijngehakte chocolade en boter, laat dit zonder te roeren een paar minuten staan staan.
- Roer daarna met een garde totdat je een mooie egale ganache hebt.
- Laat hem even afkoelen voordat je hem over de taart giet.
Bon Appetit!
heel handig!
BeantwoordenVerwijderenik heb het recept gebakken zonder vanille extract, yoghurt en baksoda. ik heb olijfolie gebruikt en er zo een eigen dingetje aan gegeven. ook hebben we geen bloem meer in huis dus heb ik zelfrijzend bakmeel gebruikt. hij is heel lekker geworden en hij is heel mooi luchtig!