zondag 13 oktober 2013

Easy homemade chocolademousse

Chocolademousse met Amaretti koekjes in de bodem. Een hemels chocolade dessert met maar twee ingrediënten! En erg makkelijk!





Recept

voor 6 personen (kleine glaasjes)

150 gram goede pure chocolade (bv. Côte d'or)
3 eieren
snufje zout
80-100 gram Amaretti koekjes, gemalen

  • Smelt de chocolade in brokken au bain marie en laat even afkoelen.
  • Splits de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
  • Doe de eiwitten in een grote kom met een snufje zout en klop het stijf.
  • Roer eigeel door gesmolten chocolade.
  • Spatel vervolgens eiwit in delen door de chocolade mengsel.
  • Doe gemalen koekjes in de bodem van seveerschaaltjes/glaasjes en giet chocolademouse erover
  • Zet minstens 2 uur in de koelkast om het stijf en koud te laten worden.

 

 

1 opmerking:

  1. Staat nu in de koelkast, ben benieuwd ! Heb de mix geproefd voor die in de koelkast ging, en ik vond m erg puur.. ( heb bakkers chocolade gebruikt ) Kun je ook lichtere of witte chocolade in de mix gebruiken ? Groetjes en bedankt voor het recept !

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...