Chocolademousse met Amaretti koekjes in de bodem. Een hemels chocolade dessert met maar twee ingrediënten! En erg makkelijk! 
Recept
voor 6 personen (kleine glaasjes)
150 gram goede pure chocolade (bv. Côte d'or)
3 eieren
snufje zout
80-100 gram Amaretti koekjes, gemalen
 
 
Recept
voor 6 personen (kleine glaasjes)
150 gram goede pure chocolade (bv. Côte d'or)
3 eieren
snufje zout
80-100 gram Amaretti koekjes, gemalen
- Smelt de chocolade in brokken au bain marie en laat even afkoelen.
 - Splits de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
 - Doe de eiwitten in een grote kom met een snufje zout en klop het stijf.
 - Roer eigeel door gesmolten chocolade.
 - Spatel vervolgens eiwit in delen door de chocolade mengsel.
 - Doe gemalen koekjes in de bodem van seveerschaaltjes/glaasjes en giet chocolademouse erover
 - Zet minstens 2 uur in de koelkast om het stijf en koud te laten worden.
 




Staat nu in de koelkast, ben benieuwd ! Heb de mix geproefd voor die in de koelkast ging, en ik vond m erg puur.. ( heb bakkers chocolade gebruikt ) Kun je ook lichtere of witte chocolade in de mix gebruiken ? Groetjes en bedankt voor het recept !
BeantwoordenVerwijderen