Deze koekjes zijn echt heerlijk! De combinatie van cacao, caramel en pecannoten is onweerstaanbaar. Ik heb er veel complimenten over gekregen!!
Recept
Voor 22-24 koekjes
138 gram bloem
113 gram zachte roomboter
45 gram ongesuikerd cacaopoeder
1 ei, gesplitst
2 eetlepel melk
1 theelepel vanille extract
100 gram pecan noten, fijngehakt
10 zachte karamelsnoepjes
3 eetlepels ongeklopte slagroom
- Meng in een kom bloem en cacao.
- Klop boter en poedersuiker tot een luchtig mengsel, 2 minuten.
- Voeg melk, eigeel en vanille extract toe.
- Verlaag de snelheid en voeg bloemmengsel toe.
- Druk de bal plat tot een cirkel en wikkel in plasticfolie. Bewaar het deeg minstens 1 uur in de koelkast.
- Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en haal ze door door fijngehakt pecannoten.
- Maak in elk bolletje kuiltjes met je duim.
- Plaats de bolletjesop een bekleed bakplaat met bakpapier en bak ze voor 15-18 minuten.
- Smelt de karamelsnoepjes met slagroom in een steelpan op een zacht vuur.
- Giet vervolgens de karamel met een kleine lepel in gemaakte kuiltjes.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!