zondag 20 oktober 2013

Pecan chocoldekoekjes met Karamel

Deze koekjes zijn echt heerlijk! De combinatie van cacao, caramel en pecannoten is onweerstaanbaar. Ik heb er veel complimenten over gekregen!! 




Recept

Voor 22-24 koekjes

138 gram bloem
113 gram zachte roomboter
45 gram ongesuikerd cacaopoeder
1 ei, gesplitst
2 eetlepel melk
1 theelepel vanille extract
100 gram pecan noten, fijngehakt

10 zachte karamelsnoepjes
3 eetlepels ongeklopte slagroom

  • Meng in een kom bloem en cacao.
  • Klop boter en poedersuiker tot een luchtig mengsel, 2 minuten.
  • Voeg melk, eigeel en vanille extract toe.
  • Verlaag de snelheid en voeg bloemmengsel toe.
  • Druk de bal plat tot een cirkel en wikkel in plasticfolie. Bewaar het deeg minstens 1 uur in de koelkast.
  • Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en haal ze door  door fijngehakt pecannoten.
  • Maak in elk bolletje kuiltjes met je duim.
  • Plaats de bolletjesop een bekleed bakplaat met bakpapier en bak ze voor 15-18 minuten.
  • Smelt de karamelsnoepjes met slagroom in een steelpan op een zacht vuur.
  • Giet vervolgens de karamel met een kleine lepel in gemaakte kuiltjes.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...