woensdag 2 oktober 2013

Marokkaanse duizend gaatjes pannekoeken "Baghrir"

Baghrir is een soort dun pannenkoekje dat ook wel ‘duizend-gaten’ wordt genoemd. Dit gerecht wordt meestal ’s middags bij de thee gegeten, bij het ontbijt of tijdens een feest.  Baghrir verschillen zowel van smaak als dikte en wordt zonder vet gebakken.

De Baghrir worden besmeerd met honingboter, die we zelf gemaakt hebben door de boter met de honing te smelten. De koeken kunnen direct na het bakken met de boter besmeerd worden, en ook gestapeld worden. Ze plakken niet aan elkaar.





Recept

Voor 12-14 pannenkoeken

200 gram bloem
200 gram fijne griesmeel
1 zakje dog gist (7g)
2 theelpels bakpoder
1 eetlepel suiker
1 ei
1 liter lauw water

Boter
Honing
Amandelen (optioneel)

  • Meng de droge ingrediënten goed samen.
  • Doe ei en lauw water bij en mix met een staafmixer (of in een blender) voor 1 minuut.
  • Bedek het beslag en laat 60 minuten rusten.
  • Neem een koekenpan, warm deze op, zet het vuur iets lager en giet er een pollepel deeg. De baghrir is gaar als deze gemakkelijk uit de pan komt en is gelukt wanneer er luchtgaatjes aan de oppervlakte te zien zijn.
  • Maak de pannenkoeken los van de pan en leg ze naast elkaar, met de gladde kant naar beneden op een schone theedoen om af te koelen.
  • Smelt de boter in een pan. Voeg de honing toe en men alles goed door elkaar.
  • Bestrijk de pannenkoekjes met dit mengsel.
  • Serveer de pannenkoekjes direct.

Tips

Let erop dat het niet te hard bakt, want de koeken moeten niet bruin worden, maar een gele bleke kleur hebben.
Baghrir wordt aan een kant gebakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...