maandag 28 oktober 2013

Kokos macaroons

Elegante koekjes! Crispy van buiten en chewy van binnen! Hoewel ik kokos niet lust heb ik deze koekjes met liefde voor mijn lieve moeder gemaakt! Ze zijn makkelijk om te maken en zien er super mooi uit! Mooie koekjes om op tafel te zetten.
 

 
Recept
 
Voor 10-12 macaroons
 
125 gram geraspte kokos
1 ei
80 gram suiker
½ theelepel vanille extract
½ theelepel amandel extract (optioneel)


50 gram pure of melkchocolade


Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Klop de ei met suiker met een garde tot de suiker opgenomen is.
  • Doe vanille en amandel extract bij.
  • Voeg geraspte kokos toe en meng alles door elkaar
  • Maak bolletjes te grotte van een walnoot. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak ze voor 10-12 minuten goudbruin.
  • Wanneer de koekjes afgekoeld zijn, dip ze in gesmolten chocolade en leg ze op een dienblad bekleed met bakpapier.
  • Garneer deze met gesmolten chocolade.

Tips

Je kunt de koekjes garneren met gesmolten chocolade d.m.v een spuitzak. Of wat ik ook doe is stukjes chocolade in boterham zakje doen (sluit het zakje met een knoop). Zet het zakje even in warm water tot de chocolade gesmolten is. Knip vervolgens van de punt van de zak een klein hoekje af! Et voilá!Drizzle de gesmolten chocolade..
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...